nieuws

Onderscheiding voor Nico Bakker van Oud London

Hotel 3906

Nico Bakker, directeur-eigenaar van de Oud London Horeca Groep in Zeist, nr 79 in de Top 100 grootste Bedrijven van Misset Horeca, doet een stapje terug. Vanwege zijn enorme staat van dienst is hij op maandag 12 december 2016 Koninklijk onderscheiden. Tevens vierde hij zijn 50-jarig jubileum én zijn verjaardag.

Onderscheiding voor Nico Bakker van Oud London

Nico Bakker van Oud London draagt voortaan de titel Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Koos Janssen van Zeist heeft op 12 december tijdens een bijeenkomst in hotel-restaurant Oud London de versierselen behorend bij deze orde aan Nico Bakker uitgereikt. De dagelijkse leiding van het bedrijf ligt voortaan bij Erik van Dijk. ‘Nico Bakker zal natuurlijk betrokken blijven bij de zaken. We praten zelf over defungeren.’

Onder de Oud London Horeca Groep vallen zes bedrijven: het hotel-restaurant in Zeist, Catering Oud London, Restaurant Hermitage in Zeist, Golfbaan Sluispolder in Alkmaar met Restaurant ’t Sluisje en twee restaurants in Bergen (N-H), Nero en DjaDjan.

Burgemeester Janssen zei in zijn toespraak onder meer dat zonder twijfel mag worden gesproken van een indrukwekkende prestatie. Zijn zakelijke vaardigheden hebben geleid tot een zeer prominente rol voor de hotellerie in ons land.

Meest gastvriendelijk bedrijf

Het is niet voor het eerst dat Nico Bakker wordt onderscheiden. Begin jaren tachtig werd Oud London uitgeroepen tot het meest gastvriendelijk bedrijf in Nederland, wat de Hoffelijkheidspluim opleverde. Het Bedrijfschap Horeca kende deze bijzondere onderscheiding toe op basis van uitmuntende horeca-professionaliteit. Door de gemeente Zeist werd enkele jaren later aan Oud-London de promotie-trofee van de gemeente toegekend.

Naast zijn werk is Nico Bakker ook op vele terreinen sociaal-maatschappelijk actief. Hij zorgde voor aanleg van het eerste kunstgrasveld in Nederland bij hockeyclub Schaerweijde. Deze club doopte het veld vervolgens ‘Bakkermat.’ Ook zette hij zich veelvuldig in voor het behoud van monumenten in Utrecht.

(foto archief Misset Horeca door Koos Groenewold, 2011)

Reageer op dit artikel