nieuws

The Student Hotel Delft opent in 2019

Hotel 2169

Delft krijgt in september 2019 een vestiging van The Student Hotel, pal tegenover het treinstation in de stad. Het hotel annex studentencomplex krijgt 342 kamers.

The Student Hotel Delft opent in 2019

De bouw begint in 2018. Naast de 342 kamers krijgt The Student Hotel Delft een gym, bar-restaurant, bibliotheek, loungeruimtes, klaslokalen, meeting rooms en werkplekken. Ook woren een ondergrondse parkeergarage en fietsenstalling gerealiseerd.

Het ontwerp is van KCAP Architects & Planners. De start van de bouw is gepland voor 2018. Het complex omvat circa 14.000 vierkante meter en wordt in de zomer van 2019 opgeleverd.

Charlie McGregor

‘Delft behoort als kennisstad tot één van de meest gewaardeerde internationale universiteitssteden van Nederland’, zegt oprichter van The Student Hotel Charlie MacGregor over zijn keuze naar Delft te komen.

‘De stad trekt talent aan uit de hele de wereld. Ik voelde me direct thuis in Delft en ben dan ook trots dat The Student Hotel zich juist hier gaat vestigen. Sinds ik mij in Nederland heb gevestigd, is het mijn wens geweest om hier een studentenhotel te openen. Ons hybride hotelconcept met vele publieksfuncties is ideaal voor iedereen die in het hart van het stationsgebied Nieuw Delft wil logeren, studeren, of af en toe een kop koffie wil drinken en een mooie lezing wil volgen.’

Nieuw stadsdeel

The Student Hotel wordt onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft: het nieuwe stadsdeel in wording centraal in de stad. Isidoor Hermans, directeur van het Ontwikkelingsbedrijf: ‘We zien dat The Student Hotel levendigheid biedt precies daar waar we het willen. De komst van The Student Hotel zal een grote boost geven aan de groei van een levendig stationsgebied en aan de groei van de stad. Een nieuw deel van Delft.’

Eerder deze maand ontstond wat commotie over een aangekondigd Student Hotel in Utrecht: lokale politieke partijen dienden een motie in om de komst tegen te houden, maar het Utrechtse college van b&w verwierp de motie.

Ook ging eerder deze maand The Student Hotel Eindhoven open en wordt momenteel gebouwd aan de vestiging in Maastricht.

Reageer op dit artikel