nieuws

Deze tien hotels dingen mee naar de Dutch Hotel Award 2017

Hotel 6038

De tien genomineerde hotels die kans maken op de Dutch Hotel Award 2017 zijn bekend! Inschrijving sloot maandag 10 april, waarna de jury zich boog over de aangemelde hotels en hun motivatie. Daaruit selecteerde de jury deze tien namen.

Deze tien hotels dingen mee naar de Dutch Hotel Award 2017

Het thema van de Dutch Hotel Award (DHA) 2017 is ‘What’s your story?’, de organisatie van de DHA is ervan overtuigd dat in elke hotel een verhaal te vertellen is. Dat dit thema appeleert aan met name boutique hotels en hotels die inzetten op design, is te zien in de lijst genomineerden.

En waar vorig jaar Amstedram sterk vertegenwoordigd was in de top 10, valt dit jaar op dat het goed over Nederland verspreid is. Met hotelverhalen uit niet alleen Amsterdam, maar van Maastricht en Vaals, tot Twente, Brabant, Den Haag en Rotterdam.

‘Ieder hotel in de top 10 wist ons te overtuigen van hun identiteit, historie of juist toekomst’, zegt initiatiefnemer van de DHA Francesco Monaco. ‘De aanmeldingen hebben ons razend nieuwsgierig gemaakt. We zijn benieuwd hoe de hoteliers ons verder gaan meeslepen in hun verhaal, en de mate waarin het in de dagelijkse operatie is verweven.’

Genomineerden Dutch Hotel Award 2017

Dit zijn die tien genomineerden, in alfabetische volgorde.

  1. Bilderberg Kasteel Vaalsbroek, Vaals
  2. Bliss Hotel, Breda
  3. Canal House Amsterdam
  4. De Zwarte Boer, Leuvenum
  5. Kruisherenhotel, Maastricht
  6. Landgoed De Wilmersberg – De Lutte
  7. NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, Amsterdam
  8. Paleis Hotel, Den Haag
  9. Suite Hotel Pincoffs, Rotterdam
  10. Trash De Luxe, Maastricht

 

Hierna kijikt de jury in de tweede selectieronde vooral naar de verbetering van de resultaten, bijzondere wapenfeiten en de motivatie: waarom moet de deelnemer naar eigen zeggen de Dutch Hotel Award 2017 winnen? De helft valt af, waarna de 5 halve finalisten worden gepubliceerd op vrijdag 21 april.

De halve finalisten worden vervolgens uitgenodigd om op maandag 15 mei een “powerpresentatie” te geven van 10 minuten: 8 minuten voor het managementteam en 2 minuten voor de directeur. De jury is onverbiddelijk: in geen geval mag de aangegeven tijd worden overschreden! De sessie vindt plaats in de Heineken Experience te Amsterdam. De jury kiest 3 finalisten, welke op vrijdag 19 mei worden bekendgemaakt.

>>Bekijk: Videoimpressie finaledag DHA 2016

Op vrijdag 9 juni zal de top 3 door de jury worden bezocht, waarbij elk team exact twee uur de gelegenheid heeft de eerder gegeven powerpresentatie uitgebreid toe te lichten en alle facetten van het hotel te laten zien. De winnaar van de Dutch Hotel Award 2017 zal op donderdag 22 juni tijdens het Hotel Management Diner van Misset Horeca bekend worden gemaakt. In 2016 was INK Hotel Amsterdam de trotse winnaar.

>>Bekijk: INK Hotel daagt in video hotels uit voor Dutch Hotel Award 2017

Ook als u niet deelneemt aan de DHA, kunt u aanschuiven bij dat diner – mits u wel deel uitmaakt van het mt van een Nederlands hotel. Naast de DHA worden daar ook weer de Misset Hotel Personality Award uitgereikt aan iemand die zijn sporen heeft verdiend in de Nederlandse hotellerie (vorig jaar Hans Meyer van Zoku) en de Young Talent Award aan een aanstormend managementtalent (vorig jaar Melle van Uden van Dikker&Thijs). Als spreker treedt onder meer Ewout Hogendoorn op, die de eerste informatie uit zijn jaarlijkse Hosta rapport zal presenteren tijdens het diner. Aanmelden voor dat diner kan hier.

>>Bekijk: ‘Winnen Young Talent Award is te gek!’ (video)

Ga naar Hotelmanagementdiner.nl

13 winnaars Dutch Hotel Award

INK Hotel ontvangt wandplaquette na winst Dutch Hotel Award 2016

FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Dit zijn de winnaars van de DHA tot nu toe:

2016: INK hotel, Amsterdam
2015: Hotel van Oranje, Noordwijk
2014: Postillion Deventer
2013: Pulitzer, Amsterdam
2012: Palace Hotel, Noordwijk
2011: Townhouse, Maastricht
2010: Papendal, Arnhem
2009: De Zon, Ommen
2008: Eden American, Amsterdam
2007: Château St. Gerlach, Valkenburg a/d Geul
2006: Des Indes, Den Haag
2005: Beaumont, Maastricht
2004: Delta Hotel, Vlaardingen

De Dutch Hotel Award is een initiatief van Trust Hospitality en vormt een onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op een unieke manier onderscheidend heeft gemanifesteerd. DHA heeft tot doel de creativiteit en het professionalisme in de hotellerie te vergroten

De jury bestaat uit voorzitter Bas Tolmeijer van Trust, hoofdredacteur Marjon Prummel van Misset Horeca, Francesco Monaco van Trust, Theo Spies van SBS Architectuur, Jan van der Doelen van ING, Bart Meinen van Heineken en Sander Allegro van Hotelschool The Hague.

Reageer op dit artikel