nieuws

App 4Suites: ‘een digitale hotelkamer in een handomdraai’

Hotel 3240

4Suites zo heet het recent gelanceerde systeem waarmee je volgens de initiatiefnemers hotelkamers in één handomdraai digitaal maakt. Met een app en een ogenschijnlijk simpel kastje dat zonder boren op de bestaande hoteldeur wordt geplaatst is de hotelkamer al ‘smart’. 4Suites heeft de ambitie binnen een jaar internationaal te gaan uitbreiden.

App 4Suites: ‘een digitale hotelkamer in een handomdraai’

Het 4Suites systeem biedt een technologie waardoor gasten met hun een eigen smartphone, tablet of smartwatch op een beveiligde manier kunnen inchecken, maar ook toegang kunnen krijgen tot hun hotelkamer, roomservice kunnen bestellen en kamervariabelen kunnen regelen – zoals temperatuur, licht en muziek. Daarnaast biedt het systeem de mogelijkheid om te chatten met de receptie, een verzoek te doen tot het schoonmaken van de kamer, het ontbijt, diner of een wellnessmoment te reserveren en om uiteindelijk het hotelverblijf te betalen en uit te checken.

Over 4Suites

4Suites is ontstaan uit een praktisch probleem bij de flexwerkplekken van Lennart de Haan en Johan de Haan. De uren moesten opgeschreven worden, sleutels moesten afgegeven worden en het hele flexwerken was inflexibel en inefficiënt. Zij hebben een systeem ontwikkeld waarmee je de deur kon openen met een app en de betalingen kon regelen. De initiatiefnemers kwamen in contact met Ivo Elshof en Sander Geels van de Best4u Group in Zutphen en samen ontwikkelden zij 4Suites, dat zich nu ook op de hotelmarkt richt.

>>Kleine hotelketens kunnen slimmer worden

‘Smart in één dag’

‘Alle handige functionaliteiten die een hotel ‘smart’ maakt hebben we in één app gestopt en vereenvoudigd’, laat Koen Bentvelsen van 4Suites weten. ‘Zo kan een hotel al smart worden in één dag; de hardware installeren kost ongeveer 15 minuten per deur en is plug and play. Daarnaast is onze sBox iets wat ons uniek maakt. Onze hardware werkt op ieder bestaand slot of deur. Dit omdat ons systeem niet werkt met het slot maar met de sluitplaat. Dus er is geen geboor nodig en er zijn geen vervangingskosten. Daarnaast is het draadloos.’

4Suites stond recent op The Next Web Conference in Amsterdam, dé tech-beurs van Europa. Hier werd het bedrijf geselecteerd voor het startup Boost-programma en redde het tot de pitch-finales.

‘Technologie speelt een ongelofelijk belangrijke rol in de som van alle ervaringen die een hotelgast heeft tijdens zijn verblijf’, meldt 4Suites. ‘En dit wordt alleen maar belangrijker nu jongere generaties hotels gaan bezoeken. Alles wordt mobile. De visie van 4Suites is dat met behulp van technologie iedere stap in de customer experience van een hotelgast kan worden geoptimaliseerd, terwijl hotel processen efficiënter worden.’

>>Is uw gast klaar voor de robot?

 

Reageer op dit artikel