nieuws

Misset Hotel Personality Award 2017 naar Michael Spetter

Hotel 7354

De jaarlijkse Misset Hotel Personality Award gaat in 2017 naar Michael Spetter, thans managing director Benelux bij Louvre Hotels Group én mede-eigenaar van drie hotels. De winnaar werd donderdag 22 juni bekendgemaakt tijdens het Hotel Management Diner.

Misset Hotel Personality Award 2017 naar Michael Spetter
© Fotopersburo Bert Jansen

De Misset Hotel Personality Award gaat niet alleen naar iemand die dít jaar positief is opgevallen, het is een ware oeuvre-prijs. Dat oeuvre van winnaar Michael Spetter omvat een hotelcarrière van bijna 60 jaar.

Indrukwekkende loopbaan

Op zijn 15e begon hij als afwasser bij het Park Hotel in Rotterdam, sindsdien bouwde hij een indrukwekkende loopbaan op. ‘Ik denk dat ik de langs zittende hotel-ceo in Nederland ben’.

© Fotopersburo Bert Jansen

De laatste 25 jaar is hij betrokken geweest bij Golden Tulip. Hij maakte de groei en gloriedagen mee, maar ook het faillissement en later de verkoop aan Louvre Hotels Group. Hij verwacht nu veel van de nieuwe Chinese eigenaar Jin Jiang, dat Louvre in 2015 kocht.

Vernieuwd Golden Tulip

Een eerste gevolg is dat Spetter nauw betrokken was bij het volledig op de schop gooien van het merk Golden Tulip. Dat wordt frisser, speelser en meer op de milennial gericht.

Zijn eigen hotel Jagershorst in Leende is de eerste in Nederland wat omgeturnd wordt, de rest moet binnen drie jaar zijn voorzien van de nieuwe huisstijl en merkelelementen.

Knalgele tandem

Om de Hollandse roots van Golden Tulip te benadrukken, is één van die elementen een knalgele tandemfiets. Dat geel is de nieuwe huiskleur, naast het al bekende blauw. Die tweepersoonsfiets

© Fotopersburo Bert Jansen

komt voor de deur van alle Golden Tulips wereldwijd, dus ook in India of China.

Met de nieuwe eigenaar voorziet Spetter in dat land een flinke groei de komende jaren, maar ook in de Benelux wil hij groeien naar 75, een verdubbeling van het huidige aantal.

Hotel Personality Award

Voor zijn verdienste in dit proces, voor zijn indrukwekkende carrière én voor het feit dat hij op zijn 72e nog altijd veel voor het vak betekent door zowel strategisch bezig te zijn als in zijn hotels in de dagelijkse operatie te staan, voor al die zaken samen krijgt Spetter de Misset Hotel Personality Award 2017.

Spetter was zelf verhinderd tijdens het Hotel Management Diner en kon de award niet in ontvangst nemen. Deze zal op een later moment aan hem worden uitgereikt.