Hilton bouwt Waldorf Astoria Londen in Admiraliteit

Hilton bouwt Waldorf Astoria Londen in Admiraliteit

Hilton Worldwide gaat voor Prime Investors Capital een Waldorf Astoria hotel managen in één van de beroemdste monumenten van Londen: de admiraliteit. Admiralty Arch Waldorf Astoria Londen zal in 2022 na een intensieve verbouwing haar deuren openen.

Na een uitgebreid tenderproces won Prime Investors Capital het van in totaal 28 institutionele bieders van over de hele wereld en kreeg in 2015 het 250 jarig durende leasecontract in handen. Op haar beurt ging Prime Investors Capital met 12 hotelmerken om tafel voor het managementcontract, wat uiteindelijk resulteerde in de realisatie van Admiralty Arch Waldorf Astoria Londen.

Rafael Serrano, ceo van Prime Investors Capital, zegt het volgende: 'Vanaf het moment dat we in 2015 de Admiralty Arch in handen kregen hebben we veel beslissingen genomen die niet alleen de toekomst van het gebouw en de omgeving zullen beïnvloeden, maar ook het aanzicht van het hart van London. We hebben een gedetailleerd plan gemaakt om de Admiralty Arch te transformeren in een buitengewoon bijzonder Hotel, Residence en Private Members Club. Na overleg met 12 luxe hotelmerken, kondigen we met trots aan dat de Admiralty Arch Waldorf Astoria Londen een feit is.'

Zeldzaam project

Christopher Nassetta, president & ceo Hilton voegt hieraan toe: 'Deze samenwerking vormt een mooie combinatie tussen de tijdloze elegantie van Waldorf Astoria en de rijke historie van een van de beroemdste monumenten van Londen. Projecten van dit kaliber zijn zeldzaam en Admiralty Arch Waldorf Astoria Londen zal voor een onvergetelijke gastvrijheidservaring zorgen zodra het opengaat voor gasten.'

Volgens Nasette heeft Waldorf Astoria de nodige ervaring in het beschermen en verbeteren van historische gebouwen. 'Van ons vlaggenschip in New York dat momenteel een ingrijpende renovatie ondergaat, tot deze ongelooflijke historische grootheid in Londen. Deze samenwerking brengt ons iconische merk Waldorf Astoria naar het hart van Londen.'

Pal naast het toekomstige Waldorf Astoria heeft Hilton al een Curio hotel. Ook heeft Hilton al een hotel met de naam Waldorf in Londen: The Waldorf Hilton. Maar dat is onderdeel van het merk Hilton, niet van Waldorf Astoria.

Waldorf Astoria Londen

Admiralty Arch Waldorf Astoria Londen wordt het 26e Waldorf Astoria hotel wereldwijd en zal over 96 luxe, ruim opgezette hotelkamers en drie luxe restaurants beschikken. Het plan omvat bovendien een bar op het dak met uitzicht over Londen, vergader- en evenementenruimtes en een moderne spa. Daarnaast zijn er luxe private residences, een Private Members Club en andere exclusieve Food en Beverage componenten binnen het hotel.

De opening is gepland in 2022. Momenteel wordt hard gewerkt om de oorspronkelijke kenmerken van het gebouw nauwkeurig te herstellen. Een internationaal designteam is ter plekke, onder leiding van Michael Blair en David Mlinaric.

Het werk van Michael Blair omvat de restauratie en uitbreiding van The Ritz, The Connaught en Claridge’s hotels. David Mlinaric is bekend om zijn werk voor het Royal Opera House, The Victoria & Albert Museum, The National Gallery en de Britse ambassade in Londen en Parijs. Historisch interieurexpert Andrew Damonte vormt ook onderdeel van het designteam. Andrew Damonte heeft samen met David Mlinaric gewerkt aan de restauratie van Dumfries House in Schotland voor HRH, prins van Wales.

Over het gebouw

Admiralty Arch werd gebouwd in opdracht van Koning Edward VII ter nagedachtenis aan Koningin Victoria en werd ontworpen door Sir Aston Webb. Hij was ook verantwoordelijk voor het ontwerp van The Mall en de voorgevel van Buckingham Palace.

Naast dat het gebouw dienstdeed als residentie van de ‘First Sea Lords’, functioneerde Admiralty Arch later tevens als inlichtingencentrum tijdens de oorlog, als Royal Navy post en als thuishaven voor het Britse kabinet.

Nadat de bouw klaar was in 1910, is Admiralty Arch het toneel geweest van leidende figuren in de samenleving, zoals Winston Churchill wiens kantoor was gevestigd in het midden van het gebouw toen hij fungeerde als First Sea Lord van de Admiraliteit, maar ook van Ian Fleming, de auteur van de James Bond romans. De Admiralty Arch ligt in een van de meest prestigieuze straten van Londen en biedt uitzichten over The Mall, Buckingham Palace, Trafalgar Square en Nelson’s Column.