Hotel Casa verzorgt sinterklaasontbijt voor minderbedeelde gezinnen

Hotel Casa verzorgt sinterklaasontbijt voor minderbedeelde gezinnen

Op 3 december verzorgt Hotel Casa een sinterklaasontbijt voor gezinnen uit Amsterdam die het financieel niet breed hebben. De ochtend staat in het teken van het sinterklaasfeest. Er zijn verschillende activiteiten waar de kinderen aan deel kunnen nemen en ook brengt de Sint met zijn pieten een bezoek aan het hotel. De organisatie is in samenwerking met de Voedselbank.

Het ontbijt is een initiatief van Hotel Casa, dat arme gezinnen met kinderen in Amsterdam een mooie dag wil bezorgen in de dure decembermaand. ‘De decembermaand is niet voor alle gezinnen in Nederland altijd even feestelijk. Vaak gaat hij gepaard met grote uitgaven, zoals cadeaus voor de kinderen en dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Het sinterklaasfeest is een bijzonder feest dat voor iedereen toegankelijk moet zijn. Ook voor ouders die het financieel niet zo breed hebben’, aldus Hans Vugts, directeur van Hotel Casa.

Onbezorgd samen Sinterklaas vieren

Hans Vugts van Hotel Casa
Hans Vugts, directeur Hotel Casa.

In aanloop naar het ontbijt hebben gezinnen in Amsterdam - aangesloten bij de plaatselijke voedselbank in Oost - een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Hierbij zat voor de kinderen een gouden envelop met een sinterklaasgedicht. Ook ontvingen de gezinnen OV-kaarten, waarmee ze gratis met het openbaar vervoer naar het hotel kunnen reizen. Kosten noch moeite worden gespaard om het ontbijt tot een groot en feestelijk succes te maken. Voor de kinderen staat er een springkussen in de lobby van het hotel; ook krijgen ze allemaal een eigen cadeau uit handen van Sinterklaas. Als extra activiteit mogen de kinderen samen met de koks van Casa hun eigen pepernoten bakken.

Er wordt ook aan de ouders gedacht. De keuken van Hotel Casa draait op volle toeren om de gezinnen in de watten te leggen met onder andere lekkere broodjes, goede koffie, een uitgebreid yoghurtbuffet en natuurlijk genoeg snoepgoed. Vugts: ‘Het is bijna niet voor te stellen dat er gezinnen zijn die niet mee kunnen doen aan deze feestvreugd. We pakken extra uit om ook alle ouders een leuke ochtend te bezorgen.’

Hotspot Hotel Casa

Eind jaren ’50 werd Hotel Casa opgericht met als doel woningnood onder studenten op te lossen. Door kamers door het jaar heen gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten, kan Casa tot op de dag van vandaag studenten voorzien van betaalbare huisvesting. Naast een overnachtingsgelegenheid is Hotel Casa de afgelopen jaren ontpopt tot een heuse hotspot met specialty coffeebar, restaurant East57 en niet te vergeten dakterras ‘Nest’. Het maatschappelijke karakter van de organisatie maakt het mogelijk om iets terug te doen voor studenten in onze hoofdstad, maar ook voor de inwoners in omgeving Amsterdam Oost. Meer informatie over Hotel Casa is te vinden op.