nieuws

Negen genomineerden voor titel F&B Professional of the Year 2018

Hotel 2239

De netwerkvereniging voor f&b professionals, AF&BM, zoekt elk jaar naar dé F&B Professional of the Year. Dit jaar zijn liefst negen kandidaten genomineerd, waarop vanaf 22 december kan worden gestemd. De drie kandidaten met de meeste stemmen mogen zich presenteren aan de jury, waarna de winnaar tijdens het jaargala van AF&BM op 3 februari bekend wordt gemaakt.

Negen genomineerden voor titel F&B Professional of the Year 2018

‘Dat het F&B-vak zich de afgelopen jaren verder heeft ontwikkeld en zich in de kijker heeft gespeeld, staat buiten kijf’, zegt voorzitter van de AF&BM René Giel. ‘De aanmeldingen en motivaties van verschillende vakgenoten stroomden binnen. Zo is er in één motivatie zelfs te lezen dat enkele genomineerden tot de ‘Nieuwe Garde van F&B Professionals’ zouden behoren en zij het vakgebied naar een nieuw niveau tillen. Veelbelovende woorden, voor een veelbelovend vakgebied.’

De genomineerden in willekeurige volgorde:

Jeroen Taillie | Director of Food & Beverage – NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky – Amsterdam
Jeroen excelleert met zijn kennis voor de grotere en specialistische evenementen, welke in combinatie met zijn out-of-the-box denkvermogen heeft geresulteerd in succesvolle meetings voor de grootste bedrijven ter wereld. Hij geeft met enthousiasme, charisma en passie leiding aan meer dan 120 FTE en hij is sterk in het door ontwikkelen van zijn team.

Ruth Engels | Food & Beverage Manager – INK Hotel Amsterdam
Zij acteert op hoog niveau en is een inspiratiebron voor haar team. Ze is sommelier en zit zelfs in het Internationaal Accor F&B-team.

Arash Mostafa | Food & Beverage Manager voor Hutten Catering bij Evoluon – Eindhoven
Arash is elke opdrachtgever minimaal vijf stappen voor. Als F&B manager binnen het Evoluon moet hij dagelijks zo veel schakelen en niets is hem te veel. Volgens zijn collega’s hét voorbeeld van hospitality.

Aukje van Dongen | Food & Beverage Service Manager – NH Collection Eindhoven Centre
Zij heeft gedurende de renovatie en positionering van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky veel kennis en ervaring opgebouwd waarna zij promoveerde tot F&B manager van NH Collection Eindhoven Centre. Aukje opende daar onlangs samen met haar team VANE Restaurant succesvol. Ze is altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen die zij dan ook implementeert in haar dagelijkse werkzaamheden.

Jan-Jaap Altenburg | Sommelier – Restaurant Bentinck – Amerongen
Hij staat bekend als vakman en onderscheidt zich door zijn presentatie op social media. Met de wijnen die hij selecteert wordt het elke avond een feest voor zijn gasten.

Nikki van Rijswijk | Floor Manager – Minglemush – Den Haag
Ze heeft een grote uitdaging op zich genomen door een nieuw horecabedrijf te helpen opstarten. Zij begon als enige medewerker en vier maanden later stuurde zij het inmiddels gegroeide team aan. Ze heeft oog voor detail en hospitality en professionaliteit zit in haar DNA.

Ard Muntjewerf | Manager – The Lobby Nesplein en The Lobby Fizeaustraat – Amsterdam
Ard is een manager ‘nieuwe generatie’ die goed past binnen The Lobby qua stijl en benadering van personeel. Aandacht voor zijn team staat bij Ard hoog in het vaandel.

Lex Moerke | Hoofd Horeca & Services – Ziekenhuis Nij Smellinghe – Drachten
Zeer bevlogen, betrokken, vooruitstrevende, kundige horecaprofessional en bovenal een fijn mens.

Nick Hindriks | Bedrijfsmanager – Restaurant Danel – Tivoli Vredenburg – Utrecht
Nick is van nature een F&B professional op hoog niveau. Het afgelopen jaar heeft hij zich met name in de kijker gespeeld door het opzetten en in de markt plaatsen van Restaurant Danel, een compleet nieuw restaurant onder Tivoli met 200 zitplaatsen binnen en 150 buiten aan de nieuw aangelegde singel. Hij haalt het beste in zijn team naar boven en weet zo keer op keer zijn gasten een ultieme avond of dag te laten beleven.

Stemmen op deze genomineerden kan vanaf 22 december op de site van AF&BM. Woensdag 10 januari wordt de top-3 met de meeste stemmen bekendgemaakt. Op 19 januari presenteren zij zich aan de vakjury, waarna de winnaar op 3 februari tijdens het jaargala van de AF&BM gekroond wordt.

Vakjury

De vakjury bestaat dit jaar uit:

  • Maarten Wessels – Wessels Trainingen
  • Maurice van Rossum – F&B Professional of the Year 2017
  • Soenil Bahadoer – Restaurant de Lindehof **
  • Iris Kranenburg – Entree Magazine
  • Demian van der Reijden – Misset Horeca
  • Paul Sprakel – Hospitality Management
Reageer op dit artikel