nieuws

Pestana Amsterdam Riverside opent de deuren

Hotel 1865

Na een intensieve (ver)bouwperiode opende Pestana Amsterdam Riverside begin deze maand de deuren voor gasten. Een kleine blik in dit nieuwe hotel aan de Amsteldijk.

Pestana Amsterdam Riverside opent de deuren
Kamer

Pestana Amsterdam Riverside is het vierde hotel van de Portugese hotelgroep Pestana wat onder het boutiquelabel Collection Hotels valt. Ook is het aangesloten bij Preferred Hotels & Resorts LVX Collection, waar ook Pulitzer bij is aangesloten. 

Het 125 jaar oude gebouw in Neo-renaissancestijl werd door de beroemde Nederlandse architect Roelof Kuipers ontworpen en diende ooit als het Raadhuis voor de gemeente Nieuwer Amstel waarna het Stadsarchief van Amsterdamse zich er vestigde. 

De naam van het restaurant dat Peter Lute in het hotel heeft geopend, Arc., verwijst naar de voormalige functie. Lute is binnen het hotel verantwoordelijk voor alle f&b activiteiten. Ook housekeeping is uitbesteed, voor de overige functies komt een groot deel van de mensen uit andere Pestana-hotels.

Aansluiting bij de stad

Bij het gunnen van de opdracht aan zijn bureau speelde mee dat Pestana graag wilde dat het hotel qua design en gevoel aan zou sluiten bij de stad. Ook daarom bestaat een groot deel van het managementteam uit mensen met ervaring in de Amsterdamse hotelscene. 

Het hotel staat onder leiding van general manager Rodolf Weytingh, die hiervoor werkzaam was als general manager van Hampshire Eden American Hotel Amsterdam. 

Het interieur van Pestana Amsterdam Riverside is ontworpen door de Amsterdamse Studio Linse, die bij de tender beroemde designbureaus als Philippe Starck versloeg. ‘We wilden eigentijds, met een rustig palet maar wel felle elementen’, zegt Paul Linse. ‘Meer Pulitzer dan Amstel of Waldorf Astoria.’

Onderdeel van het design wordt een uitgebreide kunstcollectie, die Pestana in bruikleen krijgt van verschillende Portugese musea.

 

Pestana Amsterdam Riverside

Pestana kocht het pand in 2014. Na een verbouwing van vier jaar beschikken de vier verschillende panden – waarvan twee gloednieuwe – straks over 122 kamers en 32 long stay-appartementen, restaurant Arc. by Peter Lute, een spa/wellness met zwembad. In de parkeergarage onder het nieuwe complex heeft het hotel 60 parkeerplekken. 

Foto's

Reageer op dit artikel