nieuws

Vierde Conscious Hotel Amsterdam 13 april open

Hotel 2341

Het vierde Consious Hotel in Amsterdam gaat op 13 april open. Naast Conscious Hotel Tire Station, Museum Square en Vondel Park opent de vierde locatie op het Westergasterrein. Het hotel heeft 89 kamers en is gas-loos; het draait geheel op Nederlandse windenergie.

Vierde Conscious Hotel Amsterdam 13 april open

De oprichters van dit Conscious Hotel en de drie anderen, Marco Lemmers en Sam Cohen, zien nu geen opties om nog meer hotels in Amsterdam te openen. ‘Amsterdam zit wat dat betreft momenteel op slot’, aldus Sam Cohen, een van de eigenaren in een lokale krant. Hij en mede-eigenaar Marco Lemmers denken wel aan uitbreiden in Den Haag en in het buitenland, waarbij Kopenhagen op het netvlies staat.

Op 13 april opent ook Bar Kantoor, net als het Conscious Café en een winkeltje waar gasten biologische producten en eco-artikelen kunnen kopen onder de noemer Sexy Grab & Go.  De zoete hapjes van Sticky Fingers, dat bij het Concious Hotel  Tire Station aan de Amstelveense weg zit zijn hier ook te koop. Sticky Fingers is van dezelfde eigenaren als het hotel en Bar Kantoor.

Het Conscious Hotel op het Westergas-terrein heeft zeven kamertypes:
Alle kamers hebben koffie- en thee faciliteiten

Double Room: 18 m², Auping bed van 180 x 200 cm
Big Double Room: 22 m²
Double Super King Room: 18 m², Auping bed van 200 x 21o cm
Big Double Super King Room: 22 m², Auping bed van 200 x 210 cm
Wow Room: 29 m², groot bed, park zicht, badkamer met bad en dubbele wastafel
Triple Room: 23 m², bed van 180 x 200 en van 90 x 200.
Conscious Loft: 25 m², split level, bed 180 x 200.

Inzet voor de planeet

De oprichters van Conscious Hotels, Bar Kantoor, Restaurant Moer en Sticky Fingers, Marco Lemmers en Sam Cohen doen al jaren hun best voor de planeet. ‘Dit doen we niet door gasten te wijzen op klimaatverandering, maar door ze te verleiden en te laten genieten in een van onze duurzame ontmoetingsplekken. Onze vierde Amsterdamse vestiging op het terrein van de Westergasfabriek is in alle opzichten de overtreffende trap en een showcase van onze kernwaarden ‘eco-sexy, big smiles’.’

In hetzelfde pand opent ook Bar Kantoor waar de hele dag biologische happen en dranken worden geserveerd, en waar ’s avonds een gevarieerde programmering plaats zal vinden. In de lobby van het hotel bij Conscious Café worden biologische producten en eco-artikelen verkocht; alles wat je nodig hebt voor een dag in het park.

Deze vierde locatie van het Concious Hotel serveert alleen biologische producten. Het gaat veel verder dan de menukaart en de wijnen. Zelfs de sterke dranken in de bar zijn geheel biologisch.

Nieuwsgierig naar meer?

Conscious Hotel Westerpark eerste 100 % elektrische hotel

Duurzaam ‘Bar Kantoor’ opent in Conscious Hotel Westerpark

Tips duurzaam ondernemer voor horecaondernemers

Horecainterieur: Eco-design hotel The Tire Station

Reageer op dit artikel