nieuws

W Amsterdam heeft Het Mooiste Toilet van Nederland

Hotel 4617

Hotel W Amsterdam mag zich vanaf nu de trotse eigenaar noemen van Het Mooiste Toilet van Nederland. Volgens de jury is het toilet ‘een ware belevenis’ door de uitzonderlijke combinatie van design, beleving, overzicht en hygiëne.

W Amsterdam heeft Het Mooiste Toilet van Nederland
W Amsterdam heeft Het Mooiste Toilet van Nederland. Foto's: 123toilet.nl

De wedstrijd om de titel Het Mooiste Toilet van Nederland wordt georganiseerd door 123toilet.nl. De jury koos uit 64 inzendingen het toilet van W Amsterdam als winnaar.

Jurylid Michael Bartelet: ‘Dit is de terechte winnaar van De Gouden Kraan. Met de toiletten kun je juist indruk maken op je gasten door met een afwijkend of origineel concept te komen. Ze kunnen het onderwerp van gesprek worden en een positieve uitstraling hebben op de totale beleving. Uiteindelijk valt onze keuze op een toilet waar je als het ware een blokje voor om loopt’.

Meest gefotografeerd

General manager van W Amsterdam, Igor Buercher: ‘Ik ben verheugd met deze prijs. De toiletten in de bar hebben inderdaad evenveel aandacht gekregen als de rest van ons hotel, met een fantastisch resultaat. Wij krijgen veel positieve respons op de toiletten van onze gasten. Het is een van de meest gefotografeerde plekken in ons hotel, zo zien wij terug op social media’.

Grenzeloze ruimte

Het design van de winnende toiletruimte is van architectenbureau Baranowitz + Kronenberg. Alon Baranowitz is verrast door de toekenning van de prijs. ‘De openbare toiletten riepen een claustrofobisch gevoel op vanwege het vrij lage plafond. We hebben dit kunnen voorkomen door een meeslepende ervaring te bewerkstelligen die de fysieke grenzen van de ruimte overstijgt. We creëerden een haast grenzeloze ruimtelijke ervaring, geïnspireerd door de 17e-eeuwse grachtenpanden, met ’s avonds hun prachtige verlichte ramen’, licht hij het ontwerp toe.

Over de verkiezing

Eerdere winnaars van deze prijs waren Hotel-restaurant Villa Ruimzicht (Doetinchem), Restaurant Fred (Rotterdam) en The College Hotel (Amsterdam).

Het Mooiste toilet van Nederland is een initiatief van 123toilet.nl, een online groothandel in schoonmaakartikelen. De jury bestaat uit: Michael Bartelet (123toilet.nl), Sander Ekhart (MTS-Euro Products), Rico Gerardu (SPHINX Geberit ), Remco Knoester (ecBase), Jetze Paulusma (De Staat van Creatie) en Pieter J. Bogaers (BijzondereRestaurants.nl).

Foto's

Reageer op dit artikel