nieuws

Novotel Schiphol ontvangt Dutch Hotel Award 2018 uit handen jury

Hotel 1401

Traditioneel gaat de jury van de Dutch Hotel Award een week na de bekendmaking van de winnaar op bezoek bij het winnende hotel om de fysieke prijs te overhandigen. Namens ‘Team Nasa’ nam general manager Floris Licht van Novotel Amsterdam Schiphol Airport de wandplaquette in ontvangst.

Novotel Schiphol ontvangt Dutch Hotel Award 2018 uit handen jury

De jury van de Dutch Hotel Award (DHA) overhandigt de prijzen die bij de award horen traditioneel een week na bekendmaking in het winnende hotel. General manager Floris Licht van Novotel Schiphol kreeg de wandplaquette uit handen van juryvoorzitter Bas Tolmeijer en initiatiefnemer van de DHA Francesco Monaco.

Naast de wandplaquette, ontworpen door het eerder dit jaar overleden jurylid Theo Spies, wint het managementteam een workshopdag bij Hotel School The Hague en een reportage in Misset Horeca.

Bij de uitreiking roemde Tolmeijer het feit dat het team van Novotel op een leuke manier terugkwam op de fout die ze maakten tijdens de halve finale: op de vraag wat het verloop van de medewerkers is, gaven ze toen als antwoord 1,7 procent. ‘Ze bedoelden daar het ziekteverzuim. Leuk dat dat in de quiz op de finaledag naar voren kwam. Ook leuk dat we als jury voor het eerst in de historie van de DHA zelf ook een challenge moesten doen.’

Vindingrijk team Novotel Schiphol wint Dutch Hotel Award 2018

Vindingrijk team Novotel Schiphol wint Dutch Hotel Award 2018

De jury memoreerde ook aan het geanimeerde diningconcept en de escaperoom die vanuit de medewerkers geïnitieerd waren, en aan het filmpje waarin leden van team Nasa op bezoek waren geweest bij de andere finalisten. Verder zei Tolmeijer: ‘bijzonder knap dat een ketenhotel zich zo origineel onderscheidt. Dat is te danken aan de gm en het team.’

Licht vertelt te zijn overweldigd door de vele bloemen en taarten die waren bezorgd na de winst, zo ongeveer een taart per medewerker. Ook vanuit Accor en de eigenaar van het hotel Borealis Hotel Group, voor wie Accor Novotel Schiphol managet, kwamen felicitaties. Licht was vooral blij met het bericht op LinkedIn waarin de ceo Accor Hotels Services Europe, Franck Gervais, zijn waardering had uitgesproken. Licht is trots op zijn medewerkers die hij ook bedankte in zijn speech.

Reageer op dit artikel