nieuws

Amstel Hotel presenteert cognacproeverij Opulence Revealed

Hotel 849

Rémy Martin heeft als distilleerderij sinds 1724 een groot aanbod van cognac. Op 31 Augustus biedt het Amstel Hotel de Opulence Revealed van Rémy Martin aan voor een beperkt aantal gasten, onder leiding van brand ambassador Chian Mei Gan.

Amstel Hotel presenteert cognacproeverij Opulence Revealed

Als speciale toevoeging bereidt chef Roger Rassin, van restaurant La Rive, drie verschillende kleine gangen die op harmonieuze wijze het iconische hotel verenigen met de proeverij. Het Amstel Hotel heeft de afgelopen jaren meerdere industrie experts uitgenodigd voor de ‘Meet the Maker’- serie in de A Bar.

Cognac

In tegenstelling tot gin en whisky, heeft cognac tijdens de 21ste eeuw zijn ultieme renaissance nog niet meegemaakt. De Opulence Revealed van Rémy Martin is daarom een uitkomst; in plaats van het ‘verhippen’ van een van oudsher icoon, ontleed Rémy Martin de drank tot zijn basiselementen. Aroma’s van druiven, specerijen zoals kaneel en saffraan, Parmezaanse kaas, chocolade, gedroogde abrikozen en vijgen, gekonfijte sinaasappel, zoete honing en noten en bloemige tonen komen vrij. De individuele presentatie van de texturen, smaken en geuren creëert een mengeling van verschillende noten. De interactieve en zintuigelijke ervaring laat de drinker de verschillende dimensies van de XO Cognac proeven en schept een waardering en een diep begrip voor het rijke smaakpalet.

Reageer op dit artikel