nieuws

Corendon manoeuvreert Boeing 747 naar hoteltuin

Hotel 5088

Atilay Uslu, eigenaar van Corendon, gaat zijn plan om een Boeing 747 in de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp te plaatsen, uitvoeren. Het vliegtuig – 150 ton zwaar – wordt in vijf dagen tijd van Schiphol vervoerd naar het hotel. Hiervoor worden speciale bruggen gebouwd, sloten gedempt en gaat het gevaarte de A9 over. 

Corendon manoeuvreert Boeing 747 naar hoteltuin

Het complete vliegtuig, 60 meter lang en 150 ton zwaar – vertrekt dinsdagavond 5 februari vanaf Schiphol. Op zondag 9 februari komt het aan bij het Corendon Village Hotel.  Deze precisie operatie wordt aangestuurd door het gespecialiseerde bedrijf Mammoet. Het Corendon Village Hotel is het grootste hotelcomplex van de Benelux en opende vorig jaar zijn deuren in Badhoevedorp. Misset Horeca had tijdens de realisatie van het hotel een interview met Atilay Uslu. Daarin vertelde hij al over zijn plannen het vliegtuig naar zijn hotel te halen. Nu, dik een jaar later, worden de plannen werkelijkheid.

Tijdens die spectaculaire laatste reis moet de Boeing 17 sloten, snelweg A9 en een provinciale weg oversteken. Eind 2019 wordt het vliegtuig in de tuin van het hotel geopend als Corendon Boeing 747 Experience.

Het transport bekijken?

Corendon verloot 1000 tickets waarmee gasten het transport van dichtbij kunnen volgen. Inschrijven is tot vrijdag 1 februari mogelijk. Corendon zal onder deze inschrijvingen 1000 tickets verloten die toegang geven tot de Control Room in het Corendon Village Hotel gedurende het transport.

De Boeing wordt Corendon Experience

De Boeing 747-400 is het voormalig KLM-toestel ‘City of Bangkok’ dat na 30 jaar trouwe dienst een nieuwe eindbestemming krijgt. De afgelopen weken is het in Rome in de kleuren van Corendon gespoten.

Daarnaast is het door vliegtuigrecyclingbedrijf AELS ontdaan van alle bruikbare onderdelen, zoals de motoren. Na het transport komt het toestel in de tuin van het Corendon Village Hotel Amsterdam te staan. Het vliegtuig wordt vervolgens verbouwd tot Corendon Boeing 747 Experience dat in het derde kwartaal van 2019 de deuren opent.

Corendon Village Hotel

Het hotel opende in 2018 zijn deuren in het voormalige hoofdkantoor van Sony en is met meer dan 680 kamers, suites en appartementen het grootste hotel van de Benelux.

Transport Boeing 747

Dinsdag 5 februari 22.00 uur – woensdag 6 februari 07.00 uur:
Startschot Op dinsdag 5 februari rijdt het toestel om 23.00 uur op een zelfrijdende trailer van transportgigant Mammoet over luchthaven Schiphol. Het zal via de Zwanenburgbaan het terrein verlaten en vervoerd worden over de weilanden richting de Sloterweg. Hier zal de Boeing twee dagen blijven staan.

Vrijdag 8 februari 00.00 uur – zaterdag 9 februari 05.00 uur:
Oversteek A9 Het meest spectaculaire deel van het transport is de oversteek van de A9. Dit zal gebeuren in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 februari. Daarna volgt het toestel haar route richting het hotel.

Zaterdag 9 februari 00.00 uur – zondag 10 februari 04.00 uur:
De laatste meters Het toestel zal in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari de Schipholweg oversteken om daarna 57 verkeersbewegingen te maken, voordat het haar plek in de tuin van het Corendon Village Hotel inneemt.

Uslu investeerde een kleine 80 miljoen euro in de bouw van het Corendon Village Hotel. Hij zij destijds: ‘Veel geld, maar het valt mee als je bekijkt dat we er 677 kamers voor terug krijgen. Elders in Amsterdam bouwen mijn collega’s hotels met 250 kamers voor hetzelfde bedrag,’ Het pand kocht Corendon al in 2015 voor 14 miljoen euro. Sindsdien werd ontworpen, getekend en onderhandeld. ‘We zijn een bedrijf dat houdt van korte lijnen waardoor we het budget beperkt konden houden. Maar het is wel een vier sterren-plus hotel hoor.’

In november vorig jaar is het laatste deel van het hotel officieel geopend: het conference gedeelte met elf vergaderzalen voor 8 tot 600 personen. De Nederlandse tak van Corendon staat op nummer 82 in de Top 100 grootste bedrijven en merken van Misset Horeca 2018.

Lees ook:

Foto’s Corendon Village Hotel Amsterdam

Ferilli’s weg uit College Hotel

Binnenkijken bij Corendon Vitality Amsterdam

Atilay Uslu: eigen hotels bouwen is voor ons bittere noodzaak (april 2016)

Eigen hotel voor Corendon op Ibiza (jan 2016)

Video na opening Vitality Hotel in Amsterdam 

Foto's

Reageer op dit artikel