nieuws

Amsterdam stijgt naar tweede plek op lijst populairste Europese zakenreissteden

Hotel 779

Londen was in 2018 de populairste stad in Europa voor Europese zakenreizigers, net als een jaar eerder. Ondanks de naderende Brexit, kon de hoofdstad zijn eerste plaats in de top vijf behouden. Amsterdam is geklommen van de derde naar de tweede plek.

Amsterdam stijgt naar tweede plek op lijst populairste Europese zakenreissteden

Achter Londen en Amsterdam staat Wenen op plaats drie, gevolgd door Parijs en Zürich. Amsterdam heeft stuivertje gewisseld met Wenen op de lijst met populairste Europese steden onder zakenreizigers. 

Daarmee lijkt voor de angst dat Amsterdam zakelijke gasten gaat verliezen aan steden als Wenen en Barcelona voorlopig volgens BDC nog ongegrond.

2018 2017
1 Londen Londen
2 Amsterdam Wenen
3 Wenen Amsterdam
4 Parijs Zürich
5 Zürich Parijs
6 Barcelona Barcelona
7 Kopenhagen Kopenhagen
8 Madrid Milaan
9 Milaan Madrid
10 Frankfurt Frankfurt

Zakenreizigers kiezen vooral New York 

New York blijft de belangrijkste intercontinentale bestemming voor Europese zakenreizigers, gevolgd door Shanghai en Singapore. Vijf van de tien populairste intercontinentale bestemmingen liggen in de Verenigde Staten.  

In de top 10 staan ook twee Chinese steden: Shanghai en Peking. Dat komt door de sterke economische betrekkingen met China, Europa’s op een na grootste handelspartner na de VS. 

Het Verenigd Koninkrijk blijft het populairste land voor Europese zakenreizigers in 2018, gevolgd door Duitsland en Spanje. De Verenigde Staten, China en India blijven de meest bezochte intercontinentale bestemmingen. Ook dit komt door de sterke handelsbetrekkingen van Europa met China en India. 

Reageer op dit artikel