Nederlandse hoteldirecteur heeft resort op Guadeloupe op veilige manier weer vol gasten

Nederlandse hoteldirecteur heeft resort op Guadeloupe op veilige manier weer vol gasten

Léon Raaijmaakers is directeur van Langley Resort Fort Royal op het Franse Caribische eiland Guadeloupe. Een aantal weken geleden kreeg hij een telefoontje van de sous-préfet (de op éen na hoogste functionaris) van het eiland. 'De vraag was of het mogelijk was om ons resort binnen 2 dagen weer op een veilige manier te openen voor de passagiers van Air France die 14 dagen in quarantaine moeten.'

'Het gaat om gezonde mensen die terugkomen naar Guadeloupe maar voor de zekerheid in quarantaine moeten. Ik heb meteen ja gezegd tegen de sous-préfet', aldus Raaijmaakers.

'Wij waren net klaar met een grote renovatie van onze hotelkamers en bungalows. Juist nu in deze moeilijke tijd is het fijn om weer gasten te hebben. Bijna alle hotels in de wereld, wij dus ook, moesten door de coronamaatregelen sluiten. Dit verzoek om weer te openen, is voor mijn resort een mooie kans om weer cashflow en werkgelegenheid te genereren. Ons resort is voor deze gasten ideaal. Het is gelegen op een mooie plek aan het strand, in de meest natuurlijke omgeving van Guadeloupe, een prachtig park waar gasten overdag tijd door mogen brengen. Veiligheid staat centraal, we hebben alle veiligheidsmaatregelen getroffen en hebben onze service aangepast aan de anderhalvemeter-samenleving', aldus Raaijmaakers.

Alle passagiers in quarantaine

Alle passagiers die vanuit Parijs momenteel naar Guadeloupe vliegen, verblijven 14 dagen in quarantaine in het resort. 'Wij hebben onze gehele organisatie herzien, om hen Covid-19-proof te verwelkomen en hen de best mogelijke hotelservice te bieden onder deze bijzondere omstandigheden. De hotelkamers zijn ruim en comfortabel, onze gasten dineren in hun eigen kamer. Er is ook een medisch team van het lokale Rode Kruis en de Réserve Sanitaire, die vanuit Frankrijk zijn gekomen. Alle gasten worden goed door hen begeleid.'

'We werken goed samen. Het geeft voldoening om dit in teamverband te realiseren. Iedereen is gelukkig gezond, dat maakt dat we er ook echt het beste van kunnen maken', zegt Raaijmaakers.

Hij verwacht dat de quarantaineperiode binnenkort eindigt. Het aantal coronagevallen is laag op Guadeloupe, mede dankzij de maatregelen. ‘Ik denk dat de meeste vluchten naar Guadeloupe binnenkort weer zullen herstarten. Als er een akkoord komt vanuit de overheid dat hotels weer open mogen, dan staan wij klaar om onze gasten wederom op een veilige manier te verwelkomen in Langley Resort Fort-Royal Guadeloupe', zegt Raaijmaakers.