Preston Palace heropent op 15 december

Preston Palace heropent op 15 december

Preston Palace in Almelo gaat op 15 december weer gasten toelaten. Half oktober besloot eigenaar Carlo Slag de deuren te sluiten.

‘Met de kennis van nu gaat Preston Palace op 15 december open. Voorlopig uitsluitend voor een all-inclusive hotelarrangement,’ zo laat Carlo Slag weten. Het complex heeft 318 kamers.

Gasten moeten na de incheck voor al hun activiteiten of restaurantbezoek (ontbijt, lunch, diner) een reservering maken via de GastenApp. Ook moeten gasten ouder dan 13 jaar een mondkapje dragen als ze zich binnen de ruimtes verplaatsen. Tijdens een verblijf zullen hotelkamers niet gereinigd worden; gasten kunnen wel schone handdoeken afhalen. Na acht uur 's avonds wordt er geen alcohol meer geschonken. 'We opereren geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.'

Geen dag-gasten

Dag-gasten die komen voor de indoor kermis, het subtropisch zwemparadijs of de avondrecreatie worden nog niet toegelaten.

‘We geven onze hotelgasten de ruimte om van een welverdiende all-inclusive vakantie te genieten met alle faciliteiten onder één dak. Dat moet met een totale gebouwen-oppervlakte van 35.000 vierkante meter prima lukken.’

'Eenzaamheid neemt toe'

‘We merken dat de eenzaamheid onder de mensen toeneemt. Samen met de dalende besmettingscijfers en in goed overleg met de Veiligheidsregio besluiten we te heropenen. Wij hebben het vertrouwen dat we de veiligheid van gasten en medewerkers op een verantwoorde manier kunnen waarborgen.’

Wanneer er vanuit de overheid opnieuw verplichtingen worden aangekondigd die van invloed zijn op het beleid, dan zal de directie opnieuw in beraad gaan.

Eerder besloot DGA Carlo Slag om in deze pandemie zijn verantwoordelijkheid te nemen en de deuren te sluiten. Terwijl het hotel in bedrijf had mogen blijven. Nu zegt hij dat dezelfde verantwoordelijkheid voor zijn gasten en medewerkers hem nu oproept de deuren van zijn all-in family resort te heropenen.

Volgens Slag is er behoefte aan gezelligheid. ‘Onze typische Twentse gastvrijheid is een licht in de duisternis. Het biedt gasten de gezelligheid die in deze tijd zo hard nodig is. Uiteraard onderschatten wij het virus niet. Wij wensen iedereen die getroffen is veel sterkte toe en wij nemen de nodige maatregelen om voor een veilig verblijf te zorgen.' Net zoals alle collega's van Slag ervaart hij het als een grote uitdaging om een horecabedrijf met hotelfunctie te runnen in coronatijd. 'Telkens wisselende verplichte maatregelen die meedeinen op het grillige verloop van het coronavirus. Het vraagt veel van gasten, medewerkers en ondernemers,' besluit Slag.

Restaurant uitgebreid

Gedurende de sluiting heeft het team van Preston Palace niet stilgezeten. Projecten werden afgerond dankzij de veelzijdige inzet van medewerkers die blij waren tijdens sluiting van waarde te kunnen zijn. ‘Onze laatste aanwinst restaurant Peppermill is uitgebreid met nieuwe functies waar onze gasten én medewerkers erg content mee zullen zijn. Werkzaamheden die normaal in ons 24-uurs bedrijf - met zo'n 90% bezetting - mogelijk voor hinder zorgen, zijn nu afgerond. Daarnaast gingen de dagelijkse taken van veel afdelingen ook - uiteraard op een veilige manier - gewoon door.’