Nieuw netwerk voor collega-korting medewerkers onafhankelijke hotels

Nieuw netwerk voor collega-korting medewerkers onafhankelijke hotels

Grote hotelketens hebben vaak regelingen waarbij medewerkers met (flinke) korting kunnen overnachten in hotels van die eigen keten en zo relatief goedkoop op vakantie kunnen. Voor medewerkers van kleine ketens en onafhankelijke hotels bestond dit voordeel niet, maar daar wil Hotel Employee Rate verandering in aanbrengen.

Het onlangs opgerichte Hotel Employee Rate biedt een internationaal netwerk van hotels, waarbij medewerkers onderling voordelig kunnen overnachten. ‘Grote ketens hebben een vergelijkbaar programma, maar dat is toegespitst op eigen hotels, die zich veelal in grote steden bevinden', aldus de oprichters, John Laclé en Julia Mayrhofer. ‘Binnen korte tijd is er bijzonder veel interesse voor Hotel Employee Rate, het netwerk groeit aanzienlijk snel.’

Met Hotel Employee Rate bieden zij zelfstandige hotels en kleinere ketens de mogelijkheid hun medewerkers een extra arbeidsvoorwaarde aan te bieden die de werknemerstevredenheid kan verhogen. 'En natuurlijk zijn grote ketens ook welkom zich aan te sluiten.'

Naast de werknemerstevredenheid, helpt dit programma ook de omzet te verhogen. ‘Gezien de doelgroep, hotelmedewerkers en hun familie, is het te verwachten dat niet alleen de kameromzet groeit. Deze doelgroep staat erom bekend ook de potentie te hebben geld uit te geven in andere omzet stromen zoals F&B.’

180.000 hotels wereldwijd

Deelname aan Hotel Employee Rate geeft direct toegang tot meer dan 180.000 hotels wereldwijd, omdat het programma is aangesloten bij een ‘bedbank’, een groothandel in overnachtingen waar ook OTA's, reisagenten en vliegmaatschappijen veelal hun overnachtingen inkopen.

Eenmaal ingeschreven krijgt het deelnemende hotel toegang tot het systeem. Alle medewerkers kunnen online worden geregistreerd, waardoor de medewerkers direct gebruik kunnen maken van de boekingsmodule. Medewerkers zelf kunnen vervolgens ook nog eens tot 10 familieleden of vrienden toevoegen, welke voor dezelfde voordelige tarieven kunnen boeken.

Reserveren gaat via een online portal. Naast wereldwijd hotelverblijven boeken, is het voor hoteliers ook mogelijk om wereldwijd barterdeals te sluiten.

Een deelnemend hotel moet 2 procent van hun beschikbare kamers of drie kamers per nacht (de grootste van de twee) beschikbaar stellen voor het programma. Wel mag elk hotel per jaar 15 dagen blokken en heeft daarnaast nog eens 60 ‘stop sale’ dagen die door het jaar heen kunnen worden ingezet. Beschikbaar gestelde kamers die niet geboekt worden, komen 14 dagen vooraf weer vrij voor het hotel zelf.

Boutique hotels met minder dan 75 kamers hoeven slechts 1 kamer per nacht beschikbaar te stellen. Ook komen deze kamers 21 dagen vooraf weer vrij en heeft een boutique hotel 90 ‘stop sale’ dagen.

Lidmaatschap en vaste kamerprijzen

Deelname aan het programma kost een hotel €500 per jaar. Deze kosten zijn volgens de oprichters gemakkelijk terug te verdienen met de omzet uit nieuwe reserveringen. Voor dat bedrag mag een hotel een ongelimiteerd aantal medewerkers aan het account koppelen. 'Een hotel met 50 medewerkers kan zo voor €10 per medewerker per jaar een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde bieden', zegt Tim Bol, verantwoordelijk voor het aantrekken van hotels.

De lidmaatschapsprijs is voor elk hotel gelijk, voor de overnachtingen zijn voor Europa vaste tarieven per hotelcategorie vastgesteld, met uitzondering voor steden waar versterkte vraag is verwacht. De tarieven zijn als volgt: €85 voor 5* hotels, €60 voor 4* hotels, €45 voor 3* hotels en €35 voor economy klasse hotels. Daarnaast bestaat een ‘signature collection’, voor bijzondere hotels op unieke locaties. De tarieven zijn per kamer per nacht, exclusief ontbijt en eventuele toeslagen.

Hotels kunnen zelf bij aankomst een extra arrangement aanbieden, met bijvoorbeeld ontbijt of diner. De gecontracteerde tarieven zijn alleen beschikbaar voor de hotels en hotelmedewerkers die ingeschreven zijn, hierdoor ontstaan er geen rate parity problemen.

Over de oprichters

Hotel Employee Rate is ontwikkeld door John Laclé en Julia Mayrhofer. Beide hebben een internationale hotel(keten)ervaring en werken vanuit het kantoor van Hotel Employee Rate in Hilversum. Voor het ontwikkelen van het programma en aantrekken van hotels in Europa is Tim Bol aangetrokken, eveneens met veel ervaring binnen de internationale hotellerie bij zowel ketens als zelfstandige hotels. Ook voor buiten Europa is een team samengesteld om te zorgen voor een snelle wereldwijde groei. 'We zijn pas vorige week begonnen met het benaderen van hotels, maar hebben nu al van verschillende hotels en kleine ketens toezeggingen', zegt Bol.