nieuws

Lekker-debat: ‘België net onder de top beter

Restaurant

In de absolute top van de gastronomie is het beter toeven in Nederland dan in België. Daaronder, zeg maar de één sterrenrestaurants, doen Belgische restaurants het weer beter.

Lekker-debat: ‘België net onder de top beter

Die conclusie kan getrokken worden uit een panelgesprek met Paul Fagel, Michel van der Kroft, Noël Vanwittenbergh en Gerard Leest, bij de lancering van de nieuwe Lekker. Het debat was live te volgen op internet.

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht beaamt dat het in de absolute top beter is in Nederland dan in België. ‘Maar in België is het onder de top wat beter’.

Vanuit de zaal stelt restaurantkopstuk Leo van Eeghem dat België 150 jaar gastronomie achter zijn naam heeft staan. ‘Wij bestaan gastronomisch gezien pas veertig jaar. Wij komen uit de spruitjes en spelen nog niet de eerste viool’.

Hans van Wolde van het Maastrichtse Beluga vindt dat Belgische restaurateurs de laatste tijd juist heel innovatief zijn. Dit in tegenstelling tot het algemene beeld in ons land over onze zuiderburen.

Jonnie Boer van De Librije zegt dat Nederland met een enorme inhaalslag bezit is. ‘De vrijheid van Nederlandse ondernemers hebben de keuken beter gemaakt. Maar we zijn niet beter dan België.’

Reageer op dit artikel