nieuws

Werner Loens over de sterren

Restaurant

Michelin hult zich doorgaans het hele jaar in stilzwijgen. Alleen rond de presentatie van de gids is hoofdinspecteur Werner Loens bereid om in te gaan op de toegekende en afgenomen sterren.

Werner Loens over de sterren

De ster voor Sonoy is weinig verrassend en ook de opname van Niven was te verwachten. Dat Ivy de ster al krijgt, heeft met drie factoren te maken, zegt Loens. ‘We kenden Francois Geurds al van Puur in Asten. Daarnaast hebben we toch drie keer bij Ivy kunnen eten. En in een stad als Rotterdam, waar zoveel gebeurt, moet je niet te lang wachten met het toekennen van een ster.’

De vervallen sterren zijn een logisch gevolg van de bedrijfsvoering. In De’n Dillegaard paste de formule aan, ’t Raethuys sloot de deuren en ’t Veerhuis verhuisde én kreeg een nieuwe chef-kok.

Dat laatste is overigens geen garantie voor sterverlies, bewijst Cour du Nord. ‘Daar nam de sous-chef de keuken over, die hij daarvoor in de praktijk ook al leidde. We zijn meermalen gaan proeven en vinden het niveau voldoende gewaarborgd.’

Reageer op dit artikel