nieuws

‘Groeiende rol vrouwen in gastronomie

Restaurant

Een nieuwe generatie gastmensen is in aantocht. Met name vrouwelijke sommeliers maken een opvallend positieve ontwikkeling door, zo constateert hoofdredacteur Gault Millau, Jan van Lissum.

‘Groeiende rol vrouwen in gastronomie

‘We zijn blij met de groeiende rol van vrouwen in de gastronomie’, stelt Van Lissum vast. De door de inspecteurs van de Gault Millau-gids gesignaleerde opmars van vrouwen op de restaurantvloer, resulteerde erin dat opvallend veel vrouwelijke sommeliers een prijs kregen tijdens ‘De nacht van Gault Millau’ op 1 november in Scheveningen.

Zo is de wijnkaart van het jaar van de hand van sommelier Chantal de Raaf (Fred, Rotterdam). Gastvrouw en sommelier Iete Braeken (De Lindehof, Nuenen) kreeg de onderscheiding ‘talentvol gastvrouw’ en Nadine Mögling (Bij Jef, Den Hoorn) is ‘wijn/spijsspecialist van het Jaar.’

Naast de ‘vrouwenpower’ merkten de GM-inspecteurs op dat er veel jong talent aan komt. De nieuwe garde van sommeliers en gastheren staat te trappelen. Ook hier beloonde de gids talenten als Edger Groeneveld (Het Koetshuis, Bennekom) die ‘sommelier van het jaar’ werd en Adrian Zarzo Habraken (Ivy, Rotterdam) met de eretitel ‘Talentvol sommelier van het Jaar’.

Meer GaultMillau-nieuws:

Reageer op dit artikel