nieuws

Rob Baan start in april met tv-zender

Restaurant

Rob Baan, de ondernemer achter kiemplantjesteler Koppert Cress, werkt hard aan de lancering van een eigen, digitaal televisiekanaal. Vanaf april gaat hij 24 uur per dag kookprogramma’s uitzenden.

Rob Baan start in april met tv-zender

‘In Amerika en Engeland bestaat het al veel langer, maar in Nederland nog niet’, legt Baan uit. ‘Wij willen non-stop kooklessen en vooral ook productuitleg gaan brengen op een eigen digitaal kanaal.’

24-Kitchen, zoals het kanaal gaat heten, moet vanaf april gaan uitzenden. ‘Natuurlijk gaan we veel herhalen, maar we zijn hard bezig content te maken’, zei Baan tijdens de presentatie op het GildenEvent 2010.

Rudolph van Veen

Baan doet dat niet alleen, maar samen met tv-presentatrice Irene Moors en tv-kok Rudolph van Veen. Veel van de programa’s zullen dan ook spin-offs van The Taste of Life zijn. Zo brengt The taste of life basics de kijker letterlijk de basis bij: waar komen producten vandaan en wat kun je ermee. Met The taste of life Travel gaat Van Veen de wereld over.

24-Kitchen is meer dan een tv-kanaal, zegt Baan. Het is een multimediaal platform, waar ook een website met recepten en een radiozender met goede eetmuziek bij horen.

Gratis warmte

Baan timmert met zijn bedrijf hard aan de weg. Naast de lancering van 24-Kitchen bouwt de tuinder momenteel een vijf verdiepingen tellende kas voor Koppert Cress, een unicum in de wereld. ‘Dat is een super duurzaam project. Met zonne-energie, warmtewisselaars en LED-verlichting zijn we zó energiebesparend, dat we energie overhouden. Alle buren krijgen daarom gratis warmte van ons.’

Reageer op dit artikel