nieuws

Ron Blaauw heet deze week Ron Roze

Restaurant

Ron Blaauw heet deze week Ron Roze. De tweesterrenchef van het gelijknamige restaurant in Amsterdam ondergaat deze naamsverandering als onderdeel van zijn inzet voor Pink Ribbon. Deze organisatie zet zich in voor de strijd tegen borstkanker met het zwaartepunt in oktober.

Ron Blaauw heet deze week Ron Roze

Oktober is traditioneel de maand waarin Pink Ribbon aandacht vraagt voor borstkanker. Ook sterrenchef Ron Blaauw haakt dit jaar in op de actie. Via Facebook laat hij weten deze week Ron Roze te heten. Daarnaast roept hij gasten op om een bijdrage te leveren aan Pink Ribbon en doneert hij ook zelf aan het goede doel.

Speciaal voor deze actie heeft hij het logo op z’n koksbuis ook daadwerkelijk roze laten maken (in plaats van blauw).

In de horeca zijn deze maand diverse acties voor Pink Ribbon. Veel acties staan in het teken van Donate 1/8, want 1 op de 8 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven borstkanker. Ook de actie van Ron Blaauw refereert hier aan.

Restaurant de Markies

Restaurant De Markies in Wijchen maakt 1 van de 8 tafels roze en doneert 1/8 van de rekening aan Pink Ribbon. Verder vraagt de zaak of ze gasten 1,80 in rekening mogen brengen voor Pink Ribbon.

Tv-kok Caspar Bürgi

Ook Caspar Bürgi, kok in het tv-programma Koffietijd en eigenaar van restaurant Oak in Bentveld, doet de gehele actieperiode (18 oktober t/m 18 november) mee met Donate 1/8. Het restaurant geeft gasten de optie om hun rekening met 1/8e te verhogen. OOk dit bedrag wordt volledig gedoneerd aan Pink Ribbon.

Reageer op dit artikel