Belgische restaurants schroeven prijzen op

Belgische restaurants schroeven prijzen op

Restaurantbezoek in België wordt duurder. Na het duurder worden van brood, vlees, kip, graan en pasta de laatste weken, is het onvermijdelijk dat menukaarten in Belgische restaurants hogere prijzen melden.

De prijsverhoging wordt aangekondigd door Yvan Roque, voorzitter van de Federatie Horeca Brussel. De aankondiging heeft flink wat reacties teweeg gebracht.

‘De horeca heeft er alles aan gedaan om prijsstijgingen op de menukaarten tegen te gaan, maar kan die niet langer vermijden’, aldus Roque tegenover het Belgische persbureau Belga.

De redenen voor de prijsstijgingen worden toegeschreven aan onder meer het slechte weer in West-Europa en de droogte in Canada en het noorden van Afrika.

Het is vooralsnog onduidelijk of de prijzen in de Nederlandse restaurants ook omhoog gaan. Supermarkten maakten vorige week wel bekend de prijzen te verhogen.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.