nieuws

Biologisch friteshuis opent eerste vestiging

Restaurant

Friethoes opende op 1 januari z’n deuren in Haarlem. De frites is er op biologische wijze bereid. Ook de sauzen zijn zelfgemaakt en geproduceerd van biologische ingrediënten.

Biologisch friteshuis opent eerste vestiging

Bedenker en eigenaar van Friethoes is Joost Hoes. Na jarenlange ervaring als chef-kok in restaurants vond Hoes dat het tijd werd voor een zaak waar men een ‘verantwoord frietje’ kan eten. ‘Friethoes staat ver van de welbekende snackbar’, aldus Hoes.

De frites zal, wanneer de oogst het toelaat, gemaakt worden van biologisch geteelde aardappelen. Ze worden op ambachtelijke wijze gewassen, geschild en voorgebakken. Dit voorbakken en het uiteindelijke afbakken gebeurt in een mix van duurzame en natuurlijke oliën.

Volgens Hoes is de vraag naar deze formule groter dan deze eerste vestiging. ‘Ook voor bedrijven is het interessant. Eind januari verzorgen we op de Modefabriek, een internationaal mode-evenement in de RAI in Amsterdam, een deel van de catering.

Het logo van Friethoes is een ontwerp van Joost Swarte, een bekende Haarlemse tekenaar die ook voor bladen als Vrij Nederland werkt.

Joost Hoes werkte in het verleden bij restaurant Vooges in Amsterdam en zette samen met Michel Lambermon de keuken van strandtent Rap Anouille op.

Reageer op dit artikel