nieuws

Blaauw**: ‘Daling Lekker 2012 persoonlijke afrekening

Restaurant

Ik heb vorig jaar mijn mond opengedaan over Lekker en daar word ik nu op afgerekend.’ Tweesterrenchef Ron Blaauw van het gelijknamige restaurant in Amsterdam weet waarom hij in de Lekker 2012 is gedaald van plek 27 naar plaats 56.

Blaauw**: ‘Daling Lekker 2012 persoonlijke afrekening

Blaauw reageerde vanochtend in het Radio 1 Journaal op zijn forse daling van 29 plaatsen. ‘Lekker heeft twee hoofdinspecteurs, Wynand Vogel en Constant Fonk, en die beoordelen op persoonlijke titel en op basis van rancune’, aldus Blaauw. ‘Zij gaan uit van wat zij vinden en zijn niet geïnteresseerd in de mening van de gast. Mijn daling is een persoonlijke afrekening.’

Met zijn kookprestaties heeft het niets van doen, meent de tweesterrenchef. ‘Ik lever in Amsterdam dezelfde kwaliteit, de zaak zit vol en de reacties van de gasten zijn positief. Ik heb ook met mensen van Michelin gesproken en die waren eveneens enthousiast.’

Volgens Blaauw steken zijn collega’s Sergio Herman en Jonnie Boer ver uit boven de rest. ‘Zij zouden samen op de eerste plaats moeten staan. Maar Jonnie doet zijn mond ook wel eens open en staat daarom op plaats 3.’

Hij is niet bang dat zijn daling van 29 plaatsen gevolgen heeft voor zijn restaurant. ‘Absoluut niet. Wie weet, werkt het wel andersom. Worden mensen nieuwsgierig, omdat ze willen weten wat er aan de hand is.’

In een reactie aan Radio 1 liet Lekker-hoofdredacteur Makkie Mulder weten dat ‘van een persoonlijke vete absoluut geen sprake is’. ‘Ron Blaauw kan nog steeds heel erg goed koken.’

Meer over Lekker 2012: