nieuws

Burgemeester Cohen opent Bridges

Restaurant

Het nieuwe restaurant Bridges, onderdeel van hotel Sofitel Amsterdam The Grand, is deze week officieel en geheel in stijl geopend door burgemeester Job Cohen van Amsterdam.

Burgemeester Cohen opent Bridges

Bij Bridges draait het om vis (Fins) en wijn (Vins). De eerste verse visvangst werd door de Franse chef-kok Aurélien Poirot en zijn witte brigade aan wal en naar de keuken van Bridges gebracht.

Burgemeester Job Cohen en Robert-Jan Woltering, General Manager van The Grand, knipten vervolgens symbolisch een visnet door en verklaarden daarmee het gloednieuwe restaurant van The Grand voor geopend.

Stadhuis

Cohen zei trots te zijn dat de locatie die tot 1987 in gebruik was als de kantine van het toenmalig stadhuis nu onder de naam Bridges dient als plek waar gasten culinair kunnen genieten.

Woltering voegde daaraan toe dat de keuken van Bridges een brug slaat tussen Franse en Nederlandse culinaire traditie: Hollandse verse vis, bereid met een Franse twist.

Boek

Tijdens de opening van Bridges werd ook het eerste exemplaar van de culinaire uitgave van ‘The Grand’ De geschiedenis en de keuken van een legende’ door Aurélien Poirot en Robert-Jan Woltering gepresenteerd aan burgemeester Cohen. Het boek slaat een brug tussen vijf eeuwen Amsterdamse geschiedenis en vijf eeuwen Nederlandse culinaire geschiedenis. Dit alles compleet ‘revisited’ door chef Aurélien Poirot, die in dit boek 30 recepten opnieuw heeft geïnterpreteerd.

Reageer op dit artikel