nieuws

Casper Reinders in eerste aflevering Herrie XXL

Restaurant

In de eerste aflevering van de nieuwe show van Herman den Blijker, Herrie XXL, nemen vanavond Restaurant Uit de Kunst uit Diepenheim en Restaurant Hanze Stadsbrouwerij in Zutphen het tegen elkaar op. De Amsterdamse horecaondernemer Casper Reinders treedt op als adviseur.

Casper Reinders in eerste aflevering Herrie XXL

De Rotterdamse chef Herman den Blijker neemt eerst beide restaurants onder de loep. Ze krijgen drie verbeterpunten aangereikt die ze in 72 uur tijd moeten doorvoeren. Budget 7500 euro.

Ze staan er echter niet alleen voor. De restaurants mogen kiezen uit drie adviseurs: Casper Reinders, onder meer eigenaar van Jimmy Woo in Amsterdam, de heer Reimers, de vaste partners van Herman den Blijker en voor het culinaire advies kunnen de deelnemers Martin Ozinga raadplegen. Hij is chef-kok van het Rotterdamse restaurant Las Palmas.

Reimers

Bij de Hanze Stadsbrouwerij moet het personeel meer betrokken worden bij het aanbod en de keuken moet inkrimpen en zich op bier toespitsen. De heer Reimers wordt hiervoor ingeschakeld.

Uit de Kunst is een restaurant met ernaast een snackbar. Het restaurant is elke avond leeg en de snackbar draait op volle toeren. Ze willen van het restaurant een luxe cafetaria maken. Casper Reinders wordt hiervoor ingeschakeld.

25.000 euro

Per regio bepaalt Den Blijker welke van de twee bedrijven zijn adviezen het beste heeft opgevolgd. Na vier afleveringen zijn er nog vier restaurants in de race die allemaal kans maken op de hoofdprijs; een geldbedrag van 25.000 euro.

Vanaf nu moeten de geselecteerde restaurants niet alleen hun restaurant runnen, maar ook pittige opdrachten doen. In de finale op dinsdag 28 juni bepaalt de televisiekijker de uiteindelijke winnaar

De eerste aflevering van Herrie XXL is vanavond te zien om 21.30 uur, RTL 4.

Reageer op dit artikel