nieuws

Chinese dierentuin serveert eigen dieren

Restaurant

De dierentuin in Beijing is in opspraak geraakt na publicaties over het menu in het restaurant. Daar worden gerechten opgediend waarin exotische diersoorten zijn verwerkt. Zo staat er krokodil, schorpioen, nijlpaard, kangoeroe, hert en mier op het menu.

Chinese dierentuin serveert eigen dieren

De publicaties over de gerechten heeft voor veel opschudding gezorgd. ‘Onacceptabel voor een dierentuin om zulke gerechten te verkopen,’ zeggen lokale actiegroepen. De dierentuin is officieel volgens de Chinese wetten niet in overtreding

Keukenbrigade

Het management van het Bin Feng Tang restaurant is wel geschrokken van alle ophef en denkt er over om het menu aan te passen. Volgens de keukenbrigade worden de omstreden gerechten niet bereid met dieren uit de eigen dierentuin, maar komen ze van speciale fokkers.

Dit soort kritiek in China is tekenend voor de veranderende tijden. Nog niet zo heel lang geleden gaven Chinese dierentuinen bij de beschrijving van de dieren ook altijd aan welk deel het lekkerst was en het best bruikbaar voor traditionele Chinese medicatie.

Reageer op dit artikel