nieuws

Da Vinci plukt eigen wijn

Restaurant

Het hele team van restaurant Da Vinci in Maasbracht heeft vorige week de eerste oogst geplukt van een nieuwe Limburgse wijn. De Pinot Noir van Chateau Gilbert in Wijnandsrade zal na rijping op de wijnkaart van Da Vinci prijken.

Da Vinci plukt eigen wijn

Het Maasbrachtse restaurant voert al een indrukwekkend aantal van 25 Limburgse wijnen op haar kaart, en kan daar binnenkort één aan toevoegen.

Eigenaar en chef-kok Margot Reuten zegt trots te zijn op Limburgse producten en wijnen, en nam in het kader van teambuilding haar hele ploeg mee naar de wijngaard om de druiven te plukken.

De Limburgse Pinot-Noir is een kloon van de druif die wordt gebruikt voor de beroemdste Grand Cru van de Bourgongne en duurste wijn ter wereld: La Romanée-Conti, het befaamde wijnhuis aan de Côte d’Or.

De hellingen van de Keutenberg in het Limburgse Stokhem zijn prima geschikt voor het verbouwen van deze druif, waarvan 1,5 hectare is aangeplant. Het wijnhuis Chateau Gilbert in Wijnandsrade is de eerste in Limburg die de druif van La Romanée-Conti gaat verbouwen.

Reageer op dit artikel