De Zwaan klaar voor tweede Michelinster

De Zwaan klaar voor tweede Michelinster

Na ingrijpende wijzigingen is sterrestaurant De Zwaan in Etten-Leur klaar voor een tweede Michelin ster. De zaak is veranderd in twee volledig gescheiden restaurants; De Zwaan plus de nieuwe bistro Het Lelijke Eendje.

Eigenaar Roland Peijnenburg heeft altijd al de wens gehad een bistro te beginnen. Hij heeft jarenlang gezocht naar een geschikt oud pand, maar uiteindelijk besloten het bestaande pand op de delen.

Twee sterren

Tijdens de verbouwing is de inrichting van De Zwaan aangepast. ‘Het is luxer geworden, met nieuwe fauteuils, servies en glaswerk. Ruimere tafels en meer privacy. Het streven is twee Michelin sterren,’ zegt Roland Peijnenburg.

Voor de nieuwe bistro met de naam Het Lelijke Eendje streeft hij naar een Bib Gourmand. ‘De nadruk ligt er op enkelvoudige smaken, puur, zonder opsmuk. Maar wel bereid door de eigen topkoks’, aldus de horeca ondernemer.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.