nieuws

De Zwaan klaar voor tweede Michelinster

Restaurant

Na ingrijpende wijzigingen is sterrestaurant De Zwaan in Etten-Leur klaar voor een tweede Michelin ster. De zaak is veranderd in twee volledig gescheiden restaurants; De Zwaan plus de nieuwe bistro Het Lelijke Eendje.

De Zwaan klaar voor tweede Michelinster

Eigenaar Roland Peijnenburg heeft altijd al de wens gehad een bistro te beginnen. Hij heeft jarenlang gezocht naar een geschikt oud pand, maar uiteindelijk besloten het bestaande pand op de delen.

Twee sterren

Tijdens de verbouwing is de inrichting van De Zwaan aangepast. ‘Het is luxer geworden, met nieuwe fauteuils, servies en glaswerk. Ruimere tafels en meer privacy. Het streven is twee Michelin sterren,’ zegt Roland Peijnenburg.

Voor de nieuwe bistro met de naam Het Lelijke Eendje streeft hij naar een Bib Gourmand. ‘De nadruk ligt er op enkelvoudige smaken, puur, zonder opsmuk. Maar wel bereid door de eigen topkoks’, aldus de horeca ondernemer.

Reageer op dit artikel