nieuws

Gedupeerd De Luifel zo snel mogelijk weer open

Restaurant

Patrick Lehman, voormalig eigenaar en exploitant van zalencentrum De Luifel in Ruurlo, wil de horecaonderneming zo snel mogelijk weer openen. ‘Als alles meezit volgende week al.’ Voor de huidige exploitant Cheng wordt het faillissement aangevraagd.

Gedupeerd De Luifel zo snel mogelijk weer open

De Luifel is sinds vrijdagavond gesloten op initiatief van het personeel, toen duidelijk werd dat directeur Cheng was vertrokken, met medeneming van al het geld uit de zaak. Gedupeerd zijn hierdoor diverse leveranciers, het personeel en de verhuurder van het pand, Lehman.

Faillissement

Lehman wil, nadat het faillissement is uitgesproken, zo snel mogelijk een doorstart maken met De Luifel. ‘Het tempo zal afhangen van de curator maar wat mij betreft gaan we volgende week al weer open.’

Of Lehman zelf de doorstart leidt of dat de onderneming verdergaat onder een andere exploitant is nog niet te zeggen. Lehmanis op zich wel bereid de kar weer los te trekken. ‘Ik heb ruim acht jaar De Luifel gedraaid en altijd netjes mijn rekeningen betaald, dus als ik het doe heb ik wel het vertrouwen van de leveranciers.’ Belangrijker dan wie het doet vindt hij het dat het zalencentrum zo snel mogelijk weer open gaat.

Reageer op dit artikel