Gravin van Buren vaart nieuwe koers

Gravin van Buren vaart nieuwe koers

Restaurant Gravin van Buren in Buren slaat een nieuwe weg in. De eetgelegenheid beëindigt het lidmaatschap met Alliance Gastronomique en past het concept aan.

Eigenaar Walter Bloier wil nog niet veel kwijt over zijn plannen. Duidelijk is dat hij een andere visie over wijnen heeft dan wat bij de Alliance-restaurants aannemelijk is. ‘Waarom heb je een wijnkaart nodig? Mijn gasten kiezen nu veelal voor een wijnarrangement, maar begin volgend jaar treed ik met mijn plannen naar buiten’, aldus Bloier.

Restaurant Gravin van Buren is een van de twee Nederlandse restaurants die vertrekt bij de Alliance Gastronomique. De andere zaak is De Hoefslag in Bosch en Duin, dit als gevolg van de verkoop van het restaurant van Marck-Paul Post aan Johan Neppelenbroek eerder dit jaar.

In België zijn vier restaurants per 1 januari 2008 niet langer lid. De vertrekkende restaurants zijn inmiddels van de site van Alliance gehaald.

Nieuw per 1 januari is sterrestaurant ’t Raethuys in Wateringen. De eetgelegenheid van de twintiger Niven Kunz ging afgelopen zomer volledig op de schop. ’t Raethuys is in het bezit van een Michelinster.

Zie ook

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.