nieuws

Hubertus Vakschool grote winnaar culinaire vmbo-wedstrijden

Restaurant

Acht teams van vmbo-scholen uit Noord-Holland namen vorig week deel aan kookwedstrijden voor leerlingen. Van de vier wedstrijden werden er drie gewonnen door leerlingen van het Hubertus College van ROC Amsterdam.

Hubertus Vakschool grote winnaar culinaire vmbo-wedstrijden

Hubertus-leerling Justin Mooijer pakte de eerste prijs bij de beide serveerwedstrijden, gastheerschap en techniek, en het kookteam Chelsea Hayter en Jordy Reebergen wonnen de eerste prijs bij de kooktechnische wedstrijd.

Alleen het onderdeel koken en hygiëne werd gewonnen door Jasper Schoon en Marcel Tuininga van vmbo Titaan uit Hoorn.

De leerlingen kregen hun prijzen uitgereikt uit handen van culinair journalist Onno Kleyn. De jury bij de wedstrijden, waaronder topgastheer Peter Bruins van restaurant De Bokkedoorns in Overveen en chefkok Timo Munts van Merlet in Schoorl, prees de deelnemers om hun niveau. ‘Gelet op de leeftijd en opgedane kennis, was deze wedstrijd van hoog niveau. De toekomst van de horeca ziet er met dit type leerling zonnig uit.’

Reageer op dit artikel