nieuws

Jonnie Boer na zes jaar van troon gestoten

Restaurant

Na zes jaar op de troon moet Jonnie Boer plaatsmaken voor Sergio Herman als beste kok van Nederland. Herman stijgt van drie naar één en laat Boer van De Librije en Lucas Rive van De Bokkedoorn achter zich.

Jonnie Boer na zes jaar van troon gestoten

De top-10 van beste chef-koks laat weinig grote verschuivingen zien. Door het wegvallen van de gepensioneerde Cees Helder (vorig jaar tweede) schuift het merendeel van de koks een plaatsje op. De ranglijst biedt plaats voor één nieuweling. Dat is Jacob Jan Boerma van De Leest, die binnenkomt op plaats tien.

Ook vorig jaar vertoonde de lijst met beste chef-koks weinig vuurwerk. Het enige wat toen opviel was de opmars van Martin Kruithof van De Lindenhof in Giethoorn en de terugval van Pascal Jalhaij, destijds van Chatillon in Noordwijk aan Zee. De ranglijst kwam tot stand na een enquête onder de hoofdrolspelers zelf.

Let op: extra Michelinnieuwsbrief

November gidsenmaand. In de laatste week van de maand komt de moeder aller gidsen uit: de Michelingids. Veel koks zitten er er met smart op te wachten. Michelin kiest dit voor een perspresentatie zonder aanwezigheid van koks. Wilt u het Michelinnieuws echter zo snel mogelijk hebben? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en ontvang 27 november in de middag een extra Michelinnieuwsbrief.

Schrijf u nu in….