nieuws

Klerks woensdag in actie om Bocuse d’Or

Restaurant

Wim Klerks, chef-kok van restaurant Les Jumeaux in Bennebroek, strijdt woensdag 2 juli om de Bocuse d’Or Europe. Klerks moet daarbij deelname aan het grote kampioenschap in het Franse Lyon begin volgend jaar afdwingen.

Klerks woensdag in actie om Bocuse d’Or

De Europese strijd wordt gestreden in Noorwegen, in de kustplaats Stavanger. Klerks zal daar bij de besten moeten eindigen om zich zo te plaatsen voor het grote kampioenschap in Frankrijk.

Aan de voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen. Klerks, die deelname afdwong door begin dit jaar de Nederlandse editie te winnen, trainde wekenlang op zijn optreden in Stavanger. Samen met coach Marco Poldervaart oefende hij regelmatig en bezocht hij Stavanger.

Verder werd hij geadviseerd door onder andere kookgrootheid Robert Kranenborg, die de gerechten proefde en zelf jury-ervaring heeft bij de wedstrijd om de Bocuse d’Or.

Mocht Klerks erin slagen de titel te grijpen in Noorwegen, dan gaat hij naast een trofee met een cheque van 12.000 euro naar huis. Nummer twee krijgt 9.000 euro en nummer drie 6.000 euro.

Zie ook onze weblog over de Bocuse d’Or.