nieuws

Lucas Rive SVH Meesterkok

Restaurant

Lucas Rive van De Bokkedoorns in Overveen is onder grote belangstelling geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Rive is de 128e SVH Meesterkok van Nederland en is daarmee in het bezit van de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de horeca.

Lucas Rive SVH Meesterkok

Lucas Rive (48) is sinds 1986 werkzaam bij restaurant De Bokkedoorns in Overveen. Als chef de cuisine is hij al twintig jaar verantwoordelijk voor twee michelinsterren. Tijdens de inauguratie reikten Bob Schut, directeur SVH en SVH Meesterkok Cees Helder, voorzitter van het Nederlands Gilde van Meesterkoks, het diploma en de bijbehorende versierselen uit.

De Bokkedoorns staat in Nederland bekend als culinair instituut. Nergens vind je een team dat 25 jaar met elkaar samenwerkt en al die tijd meedraait aan de top van de gastronomie en vele talenten uit zowel de keuken als bediening heeft voorgebracht.

Bob Schut: ‘John Beeren (eigenaar Bokkedoorns), Lucas Rive en maître-sommelier Peter Bruins (SVH Meestergastheer) zijn onafscheidelijk.’ Volgens Schut wordt Rive gekenmerkt door vakmanschap en bescheidenheid. ‘Als het om het bord gaat is hij al 20 jaar verantwoordelijk voor twee sterren en topnoteringen in Lekker, GaultMillau en Grootspraak. Hij staat dus al jaren in de spotlights.’

‘Rive zelf houdt niet zo van al die aandacht. Dat is ook een van de redenen waarom hij het kwalificeren voor de titel SVH Meesterkok zo lang heeft uitgesteld, want een inauguratie gaat gepaard met aandacht van collega’s, familie en pers. ’

Mentor jeugd

Rive achtte de tijd rijp voor zijn aanmelding en SVH Meesterproef. Mede doordat zijn dochter een opleiding volgt aan de middelbare hotelschool, waar hij een aantal keren heeft gekookt. ‘Als je ziet wat voor voorbeeldfunctie je vervult voor die jongens en meiden, dan moet je daaruit conclusies trekken’, aldus Rive.

Rive legde de SVH Meesterproef succesvol af op 2 november 2010 onder toeziend oog van SVH Meesterkoks Jonnie Boer (chef-eigenaar van De Librije in Zwolle), Henk Savelberg (chef-eigenaar van Restaurant-Hotel Savelberg in Voorburg) en SVH secretaris Carsten Klint.

Reageer op dit artikel