nieuws

Marco Poldervaart officieel SVH Meesterkok

Restaurant

Marco Poldervaart (39) eigenaar en chef-kok van restaurant De Gastronoom in Harlingen is maandag officieel geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Eind vorig jaar slaagde hij al voor zijn meesterproef.

Marco Poldervaart officieel SVH Meesterkok

Poldervaart is ‘apetrots’ op zij nieuwe titel, zei hij eerder tegen Missethoreca.nl. ‘Ik ben de eerste échte Friese Meesterkok’. Er zijn wel meer Meesterkoks in Friesland, maar alleen Poldervaart is daar ook geboren. Collega’s in Friesland zijn Albert Kooy en Marc van Gulick.

Marc van Gulick

Kooy is executive chef van Canteen het leerbedrijf van Stenden in Leeuwarden. Van Gulick is general manager van Lauswolt in Beetsterzwaag.

Tijdens de ceremonie op maandag 28 maart reikten Bob Schut, directeur Stichting Vakbekwaamheid Horeca, en SVH Meesterkok Marc van Gulick, het diploma en de bijbehorende versierselen ui aan de wedstrijdkok.

Rode draad in de persoonlijke speech van Van Gulick was het woord Grutsk, Fries voor trots. Poldervaart is de 130ste SVH Meesterkok van Nederland en daarmee in het bezit van de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de horeca.

Reageer op dit artikel