nieuws

Recordrace duurste dessert houdt aan

Restaurant

Recent werd nog gemeld dat het duurste dessert ter wereld te krijgen is in een restaurant in Sri Lanka. Nu gaat een New Yorks toetjesrestaurant met die eer aan de haal: in Serendipity III op Manhattan is voor een slordige 25.000 dollar (17.000 euro) de ijscoupe ‘Frrozen Haute Chocolate’ te krijgen.

Recordrace duurste dessert houdt aan

Voor dat geld krijgt men een belachelijk grote bak ijs waar 28 soorten cacao in zitten, waarvan de helft exclusief en duur is. Ook wordt er kostbare chocoladetruffel bij geserveerd, schrijft Newyork.blog.nl.

Het exclusieve toetje is door dessertrestaurant Serendipity III ontwikkeld met hulp van de New Yorkse juwelier Euphoria, die vijf gram eetbaar 23-karaats goud in het ijsje verwerkte. Ook zit er een 18-karaats gouden armband met een diamant om de coupe, extra goud op de slagroom en krijgt men er een gouden lepeltje, afgezet met diamanten bij. Uiteraard mag de gast armband en lepeltje houden, meldt Reuters.

Edelsteen

De naam van het dessert is een afgeleide van een succesnummer dat slechts 8,50 dollar (5,80 euro) kost: ‘Frrozen Hot Chocolate’. Een als merk geregistreerde uitvinding van de New Yorkse restaurateur van bevroren warme chocolademelk met slagroom.

Serendipity III kreeg met Frrozen Haute Chocolate hun vermelding in het Guinness Book of Records weer terug van het Sri Lankaanse resort The Fortress, waar eerde dit jaar het 10.700 euro kostende toetje Fortress Fisherman Stilt Indulgence op de kaart kwam. Dat was vooral duur vanwege de 80-karaats aquamarijn edelsteen die erin verwerkt was.

kaviaar

Het New Yorkse restaurant stond vier jaar lang in het recordboek met het duurste nagerecht ter wereld, wat nog steeds op hun kaart prijkt: ‘Golden Opulence Sundae’. Prijs: 1000 dollar. Ook dat dessert bevat exclusief ijs, bladgoud en zeer kostbare Amedei Porcelana chocoladesaus, de duurste ter wereld. Bovenop de sundae rust een schaaltje gemarineerde Grand Passion kaviaar.

Gedeeld duurste was een 1000 dollar kostende brownie, geserveerd in buurstad New Jersey. Dat dessert was vooral duur vanwege het kristallen flesje exclusieve port dat erbij kwam.

Zie ook:

Reageer op dit artikel