nieuws

Restaurant krijgt boete voor vieze keuken

Restaurant

Chinees restaurant Peking City in Spijkenisse heeft van de rechter een boete van in totaal 6200 euro gekregen, waarvan 2000 euro voorwaardelijk, omdat de hygiëne in de keuken van het restaurant ver te zoeken was.

Restaurant krijgt boete voor vieze keuken

Bij controles door de Voedsel- en Warenautoriteit (VWa) is meerdere keren gebleken dat er tot wel vijftien keer meer bacteriën in het varkensvlees, de gekookte mie en de gekookte rijst zaten dan toegestaan.

Ook was de keuken erg smerig. Onder meer in een koelkast waar rauwe vis lag, werden aangekoekte etensresten gevonden. Die lagen ook op de vloer, onder de koelkast en in een zeef, schrijft het Algemeen Dagblad.

Omdat boetes in het verleden geen effect hebben gehad, moesten de eigenaren nu voor de rechter verschijnen. Een van hen beloofde plechtig dat het niet meer zou gebeuren. Hij runt het grote restaurant aan de Hoogwerfsingel al 32 jaar, samen met zijn broer.

De Chinees denkt dat de problemen zijn ontstaan toen zowel hij als zijn broer kampten met gezondheidsproblemen. Daardoor was er minder tijd om op te letten of het eten in orde was en om schoon te maken.

‘Mijn broer en ik maken nu elke avond zelf de keuken schoon. We hebben het een aantal keer een professioneel schoonmaakbedrijf laten doen, maar dat is erg duur.’ De broers hebben ook een nieuwe, aluminium vloer in de keuken gelegd, waardoor alles schoner moet blijven.

Dat het nu beter lijkt te gaan met de hygiëne, blijkt uit een laatste keuring van de VWa. Op 1 juli van dit jaar was alles in orde, zo blijkt. Toch is dat voor de officier van justitie nog niet voldoende. ‘In het verleden is het wel vaker even wat beter gegaan, maar ging het daarna toch weer fout.’

Ze eiste daarom een boete van 8000 euro, waarvan 2000 voorwaardelijk. De rechter volgde de landelijke richtlijnen en legde zo een lagere boete op.

Reageer op dit artikel