nieuws

Robot vervangt kok in Japan

Restaurant

In de Japanse stad Nagoya is een noodlerestaurant geopend waar geen koks in de keuken staan, maar robots. Volgens de eigenaar hebben de robotchefs veel voordelen ten opzichte van menselijke koks. Ze zijn nauwkeuriger bij het afwegen van de ingrediënten en exacter in de kooktijd en de temperatuur.

Robot vervangt kok in Japan

Het is een combinatie van twee krachten van Japan: robots en noodles. In nog geen twee minuten bereiden de robots het noodle gerecht. Volgens de eigenaar ‘altijd even lekker’ omdat robots heel nauwkeurig zijn in hun bereidingswijze. Klanten zeggen geen verschil te proeven in de noodles van de robots of die van een echte kok.

Eigenaar Kenji Nagaya maakt echter nog geen winst met zijn robot-restaurant. Daarvoor was de investering te hoog.

Zijn de robots even niet bezig met koken, dan geven ze een showtje weg voor de gasten. Alleen bij het afrekenen krijgen ze menselijke hulp.

Reageer op dit artikel