nieuws

Sergio Herman krijgt gastronomiering

Restaurant

Sergio Herman, driesterrenchef van Restaurant Oud Sluis, is voor zijn verdiensten voor de Nederlandse gastronomie beloond met de Uncle Ben’s Ring. Sergio Herman kreeg zijn ring uit handen van hotelier Camille Oostwegel, ook een ringdrager.

Sergio Herman krijgt gastronomiering

Sergio Herman krijgt de koksonderscheiding uit waardering en respect voor zijn inhoudelijke bijdrage aan het in stand houden van het culinaire vak en omdat hij zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het koksvak in het algemeen.

De gastronomische topper bevindt zich in goed gezelschap. Enkele bekende recent oud-winnaars zijn Cammille Oostwegel, Therese Boer (2007), John Beeren (2005), Margo Reuten (2004), Peter Klosse (2003), Cees Helder (2002) en Leo van Eeghem (2001).

De Uncle Ben’s Ring wordt sinds 1988 jaarlijks uitgereikt en is een eerbetoon aan personen die op een bijzondere wijze de Nederlandse gastronomie promoten. Cas Spijkers was in 1988 de eerste die de ring ontving. De organisatie, bestaande uit oud-ringwinnaars, bepaalt jaarlijks op de derde dinsdag van september wie als winnaar wordt uitgeroepen tijdens de vakbeurs BBB in Maastricht.