nieuws

Sterrestaurant Basiliek volledig vernieuwd

Restaurant

Restaurant Basiliek in Harderwijk is volledig vernieuwd. Afgelopen zomer is het complete interieur van het met één Michelinster bekroonde restaurant vervangen. Slagroom op de taart is een stoere wijnklimaatkast, waarin ruim zeshonderd wijnen op temperatuur worden gehouden.

Sterrestaurant Basiliek volledig vernieuwd

De verbouwing van restaurant Basiliek vond plaats tijdens de zomervakantie. De eigenaren Rik Jansma en Andrea van Zoomeren lieten hun zaak grondig verbouwen.

‘Basiliek heeft een nieuw plafond, verlichting, airconditioning, audio, meubels en menu- en wijnkaarten gekregen. Ook is alles geverfd. De huisstijl is veranderd, onze bediening is in nieuwe kleding gestoken en in september verwachten we de nieuwe binnenpui’, aldus Jansma.

Jansma vervolgt: ‘En onze grootste trots, een droom die eindelijk in vervulling is gegaan, is de stoere wijnklimaatkast, waarmee alle ruim zeshonderd wijnen op temperatuur kunnen worden bewaard’.

Restaurant Basiliek is sinds voorjaar 2006 gevestigd aan de Vischmarkt in Harderwijk. In 2007 kreeg het restaurant een Michelinster. In het pand aan de Vischmarkt zat voorheen het bekende Olivio, een restaurant waar Jansma en Van Zoomeren eerder werkten.

Reageer op dit artikel