nieuws

Sterrestaurant Katseveer heropend

Restaurant

Sterrestaurant Katseveer is na een grote verbouwing van bijna een half jaar weer heropend. Het restaurant – gevestigd in een historisch veerhuis in het Zeeuwse Wilhelminadorp – ontvangt op 9 september haar eerste gasten weer. Het aantal couverts is van 28 uitgebreid naar 42 en alle zitplaatsen hebben nu uitzicht op het water van de Oosterschelde.

Sterrestaurant Katseveer heropend

Begin april sloot Katseveer haar deuren om tijdelijk haar intrek te nemen in het voormalige sterrestaurant ’t Veerhuis in Wolphaartsdijk. Dit restaurant is gesloten en het pand wacht op nieuwe eigenaren waardoor de brigade van Katseveer hier tijdelijk kon neerstrijken.

Zicht Oosterschelde

‘Hier hebben we bijna een half jaar gedraaid toen onze eigen zaak onder handen werd genomen,’ zeggen Katseveer-eigenaren Jessica en Rutger van der Weel. Volgens hen was hun zaak aan een facelift toe om weer te voldoen aan de eisen van nu. ‘We hadden maar twee tafels met zicht op de Oosterschelde. Dat waren onze meest geliefde plaatsen. Het restaurantgedeelte is nu als het ware een kwartslag gedraaid zodat we optimaal kunnen profiteren van onze locatie.’

Dit is een historisch veerhuis dat onderdeel uitmaakt van de primaire zeewering. Drie jaar geleden begon het echtpaar Van der Weel dan ook met een gesprek met het Waterschap. ‘We hebben hen eerst uitgenodigd om te kijken wat de mogelijkheden waren. Pas daarna zijn we gaan tekenen en ontwerpen.’

Oordeel Michelin

Ook Michelin werd op de hoogte gebracht van de plannen van de sterzaak. ‘Ze hebben een keer gegeten in Wolphaartsdijk. En we verwachten ze zeer binnenkort zeker ook hier.’ Michelin gaf in het gesprek met Van der Weel aan dat de heropening wel uiterlijk begin september moest plaatsvinden, wilde de zaak de ster kunnen behouden. ‘Veel later kunnen ze niet meer beoordelen voor de nieuwste gids die in november verschijnt.’

Rutger van der Weel laat zijn kunsten in de keuken live zien aan de gasten via een groot plasma scherm in het restaurant. Hij heeft twee keukens in zijn compleet herbouwde zaak. Eentje beneden en eentje boven in het dijkpand. ‘Beneden kunnen we dan vis schoonmaken en ander dingen doen die gasten niet direct hoeven zien.’

Bekijk hier een fotoreportage van het nieuwe Katseveer