nieuws

Texel zet zich culinair in de schijnwerpers

Restaurant

In de maanden september en oktober laat Texel zien hoeveel het ook op culinair gebied te bieden heeft. Onder het motto ’60 dagen proeven op Texel’ zijn er dagelijks culinaire activiteiten.

Texel zet zich culinair in de schijnwerpers

Het bekendst is het evenement Texel Culinair, dat jaarlijks in het tweede weekend van september plaatsvindt. Daarnaast zijn er 60 dagen lang workshops, demonstraties, rondleidingen en andere culinaire activiteiten.

Zo geeft Annette van Ruitenburg, schrijfster van het boek ‘Onvergetelijke groenten’, een kookworkshop met ‘vergeten’ groenten en Texelse producten. In Wijnhuis Oosterend wordt uitgelegd hoe likeur gemaakt wordt. Na afloop krijgen de deelnemers een likeurtje mee.

Een kijkje nemen in de Texelse shii-take-kwekerij of de Texelse Bierbrouwerij behoren ook tot de mogelijkheden of een demonstratie visroken meemaken in het Maritiem & Jutters Museum.

Het weekend van 11 tot en met 13 september is de Dorpsstraat in De Koog het domein van fijnproevers en lekkerbekken. Tijdens Texel Culinair presenteren de beste restaurants van Texel zich met hun lekkerste gerechten. Daarbij maken zij gebruik van echt Texelse producten. De proeverij wordt omlijst door live muziek en straattheater.

Op 26 september is er een speciale fietsroute over het eiland, waarbij de deelnemers onderweg het verrukkelijke Texelse lamsvlees kunnen proeven.

Het complete programma is vanaf 27 augustus te vinden op www.texel.net. De activiteiten kunnen daar direct online geboekt worden.

Reageer op dit artikel