nieuws

Twee restaurants gesloten na problemen

Restaurant

De Amsterdamse horecaondernemer René van Steen heeft binnen een maand twee van zijn restaurants moeten sluiten. Een Japanse zaak in Terneuzen bleek na een jaar niet aan te slaan, en Van Steen sloot de tent drie weken terug om een nieuwe formule te bedenken. Deze week sloot hij het net geopende Cubaanse restaurant Mojito in Deventer.

Twee restaurants gesloten na problemen

Het personeel van Mojito, grotendeels uitzendkrachten, verwijt Van Steen wanbeleid, de ondernemer zegt dat de zaak slecht op gang kwam door de ondermaatse prestaties van het uitzendpersoneel.

Vast team

Uitzendbureau Partytime, dat vijftig man had lopen bij Mojito, is vooral kwaad op de manier van communiceren van Van Steen. ‘Het zal best dat er personeel was dat niet aan de verwachting voldeed, maar dan wil ik dat graag van hem horen. Nu hoorden we alles van de uitzendkrachten, en Van Steen beëindigde het contract op zondag in een mailtje van twee regels’, aldus Esther van Klooster van Partytime in de Stentor.

Van Steen zegt met een vast team verder te willen, en heeft de deuren nu drie weken dicht gedaan om orde op zaken te stellen en personeel te vinden. Want niet alleen het personeel was onder de maat, Mojito vertoonde nog te veel technische onvolkomenheden om een succes te worden, aldus Van Steen.

Toeval

Volgens Van Steen is het ongelukkig toeval dat de twee zaken zo vlak na elkaar sluiten. De twee gevallen hebben volgens hem niets met elkaar te maken, zegt hij in de Stentor.

Van Steens besluit treft niet alleen de medewerkers van het restaurant, maar ook van de bijbehorende bioscoop – ook eigendom van Van Steen. Ook daar liepen uitzendkrachten van Partytime, die nu dus op straat staan. In Terneuzen heeft Van Steen ook een bioscoop bij het gesloten Japanse restaurant, maar daar wil hij van het filmhuis af.