nieuws

Verbouwing Hof van Sonoy in volle gang

Restaurant

De verbouwing van de nieuwe locatie van restaurant Hof van Sonoy, in de oude watertoren in Emmeloord, is op schema. De aannemer levert de toren op 1 november op, waarna de gebruikers, waaronder Hof van Sonoy, er in kunnen.

Verbouwing Hof van Sonoy in volle gang

Eigenaar Paul van Staveren van het restaurant, wat nu nog in Blokzijl zit, verwacht in december te openen en het kerstdiner te kunnen serveren in De Poldertoren, zegt hij in De Stentor.

Hof van Sonoy in Blokzijl sluit op 8 november, waarna Van Staveren zich volledig wil kunnen concentreren op het opbouwen in de watertoren. ‘Ik heb nu twee bedrijven. Dat vreet tijd en energie’, aldus de restaurateur tegen Omroep Flevoland.

Zijn nieuwe zaak krijgt evenveel zitplaatsen, maar dan op veertig meter hoogte. ‘Een grotere reclamezuil kun je je niet bedenken. Ik verwacht veel meer aantrekkingskracht. Emmeloord en omgeving heeft ook meer dan 40.000 inwoners. Dat is een beter verzorgingsgebied dan waar ik nu zit’, motiveert hij zijn vertrek uit Blokzijl.

De toren is eigendom van de gemeente, die verdiepingen verhuurt. Naast Hof van Sonoy komen er vooral publieke instellingen als de VVV, Stichting Emmeloord Promotie en Bedrijven Actief Noordoostpolder een plek. Op de plekken die nog over zijn, ziet de gemeente in ieder geval liever geen kantoren.

Bekijk hier een reportage van Omroep Flevoland

Reageer op dit artikel