Watergerechten bij de Culinaire Werkplaats

Watergerechten bij de Culinaire Werkplaats

Ontwerpersduo Marjolein Wintjes en Eric Meursing hebben een creatieve manier bedacht om aandacht te vragen voor de cruciale rol die water speelt in het ...

Het duo laat zich inspireren door één thema: water. Die vertalen ze naar een menukaart waar alleen fair-trade groenten, fruit en bijzondere granen op staan. De watergerechten zijn de hele maand augustus te proeven.

Iedere mee-eetinspiratie van de Culinaire Werkplaats bestaat uit vijf gerechten: één watercocktail, twee hartige hapjes en twee zoetige hapjes. De hele maand door worden er steeds wisselende gerechtjes op de kaart gezet.

Tijdens het kick-off menu presenteert het duo een waterlelie en een ‘coupe waterlanders’. De gast bepaalt zelf achteraf wat een fair bedrag is voor de eetinspiratie.

De Culinaire Werkplaats vraagt met het watermenu aandacht voor het belang van schoon drinkwater. De werkplaats is een eetinitiatief in de wereld gezet door Wintjes en Meursing.

Het is een mix van een ontwerpstudio, restaurant, eetwinkel, een galerie en nog meer ‘geheime’ ingrediënten. Het duo wil met hun creaties mensen inspireren om hun eten in beweging te brengen en bewust te eten.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.