Het duo laat zich inspireren door één thema: water. Die vertalen ze naar een menukaart waar alleen fair-trade groenten, fruit en bijzondere granen op staan. De watergerechten zijn de hele maand augustus te proeven.
Iedere mee-eetinspiratie van de Culinaire Werkplaats bestaat uit vijf gerechten: één watercocktail, twee hartige hapjes en twee zoetige hapjes. De hele maand door worden er steeds wisselende gerechtjes op de kaart gezet.
Tijdens het kick-off menu presenteert het duo een waterlelie en een ‘coupe waterlanders’. De gast bepaalt zelf achteraf wat een fair bedrag is voor de eetinspiratie.
De Culinaire Werkplaats vraagt met het watermenu aandacht voor het belang van schoon drinkwater. De werkplaats is een eetinitiatief in de wereld gezet door Wintjes en Meursing.
Het is een mix van een ontwerpstudio, restaurant, eetwinkel, een galerie en nog meer ‘geheime’ ingrediënten. Het duo wil met hun creaties mensen inspireren om hun eten in beweging te brengen en bewust te eten.