Gesloten sterrestaurant heropent 14 september

Gesloten sterrestaurant heropent 14 september

Sterrestaurant De Stenen Tafel in Borculo, gesloten in april 2011, gaat op 14 september 2012 weer open. Het restaurant ontvangt alleen gasten op vrijdag- en zaterdagavond. Chef Raymond Prinsen heeft de ambitie om het oude sterniveau te overtreffen.

Restaurant De Stenen Tafel in Borculo keert terug. Chef Raymond Prinsen en gastvrouw Gea Meppelink starten 14 september weer met hun luxe eetgelegenheid waar ze per avond maximaal twintig gasten ontvangen. Het ondernemerspaar runt De Stenen Tafel naast hun andere bedrijf, Bistro De Olliemolle, nummer twee in de Terras Top 100 2012 van Misset Horeca.

Heimwee

In april 2011 stopte Prinsen met zijn met één Michelinster bekroonde restaurant De Stenen Tafel, omdat hij het heilige vuur miste. Een jaar later maakte Prinsen de comeback van De Stenen Tafel wereldkundig. 'Ik mis het koken op niveau', aldus Prinsen.

De vernieuwde De Stenen Tafel, door Prinsen ook wel De Stenen Tafel 2.0 genoemd, krijgt een andere bedrijfsvoering. Het restaurant is alleen op vrijdag- en zaterdagavond open. Daarnaast werkt Prinsen met een kleine brigade.

'In de keuken heb ik een hulp en Gea (Gea Meppelink, red.) krijgt in de bediening hulp uit de bistro. Ik kan de hele week toewerken naar twee kookavonden. Per avond maximaal 20 couverts', aldus Prinsen.

Prinsen wil het oude niveau evenaren en het liefst overtreffen, zo zei hij eerder tegen Misset Horeca. 'Bij topkoks horen sterren, dus die ambitie heb ik wel. Of dit concept van twee avonden in de week open past in de filosofie van Michelin, weet ik niet'.