nieuws

Jonnie Boer: ‘kwaliteit in gedrang door crisis

Restaurant

De kwaliteit in de betere restaurants van Nederland kan in gedrang komen als gevolg van de crisis. Restaurants moeten personeel ontslaan en prijzen verlagen, met als gevolg dat de kwaliteit terugloopt. Dat zegt Jonnie Boer, eigenaar van De Librije in Zwolle.

Jonnie Boer: ‘kwaliteit in gedrang door crisis

Tijdens de bekendmaking van restaurantgids Lekker liet Boer voor de camera’s van MissetHoreca.nl weten bang te zijn voor de crisis. ‘Ik ben bang dat de kwaliteit in gedrang komt. Je hoort heel rare dingen. Dat mensen niet meer in dit soort restaurants gaan eten omdat ze niet mogen, niet kunnen of omdat ze zich schamen. Dan gaat er wat raars gebeuren’, aldus Boer.

Boer vervolgt: ‘Als chefs het niet meer druk hebben, kunnen ze ook geen mooie spullen meer kopen. Als we niet oppassen en de crisis houdt aan, dan gaat de kwaliteit van onze restaurants omlaag. Terwijl Nederland zo mooi in de lift zit’.

Mee doen aan grote acties, zoals Boer het noemt, is volgens hem vaak een logisch gevolg. ‘Ze hebben gelijk, het is hun eigen tent. Maar je moet wel oppassen wat je doet. Als ik in hotels en restaurants in de wereld kijk, dan kun je voor een habbekrats wat eten. Maar dan krijg je niet meer die mooie langoustines. En daar ben ik echt heel bang voor. Die crisis zal me echt aan mijn reet roesten, maar ik ben wel bang voor wat er nog gaat komen. Want ik denk nog niet dat we er zijn.’

Als je volgens Boer last hebt van crisis, ‘ga je personeel ontslaan, dan ga je beter inkopen volgens jouw gedachten’. Boer: ‘Maar dat leidt natuurlijk wel tot iets. Daar ben ik wel heel bang voor. Je kan niet je prijzen omlaag doen en betere spullen kopen’.

Reageer op dit artikel